pátek 29. prosince 2017

Domácí chipsy na pánvi

Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte. V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je minut. Jsou vynikající a ničím si nezadají s originálem.


Tenhle recept zvládne i člověk, co takzvaně připálí čaj. Mám dva oblíbené recepty, o ten první se s Vámi podělím dnes a ty druhé z domácích tortill si necháme na jindy.

Recept: Chuťovka k televizi nebo na domácí večírek, to jsou bramborové chipsy. Dnes vám prozradíme, jak je jednoduše připravit doma, aby byly dokonale zlaté a křupavé. Oblíbená chuťovka k televizi nebo na domácí večírek, to jsou bramborové chipsy.


Na pánvi zpěníme rozdrcený česnek na olivovém oleji, ochutíme rozdrcenou papričkou, přisypeme propláchnuté fazole, osolíme a mícháme v pánvi , dokud se nevypaří tekutina. Na druhé pánvi osmahneme na. Chutný TV SUROVINY: 1) brambory 5-ks 2) plátky brambor vložíme do studené osolené vody 3) brambory osušíme. Smažené brambůrky - chipsy - recept: Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem.


Dnešní Bašta je opět na vaše přání.

Uděláme si domácí bramburky! Než se podle receptu začnete řídit doporučuju dokoukat nejdřív video do konce. Zeleninu nastrouhejte na plátky silné asi milimetry. Rozpalte olej na pánvi a zeleninové plátky smažte minut z každé strany, až budou dozlatova. Hotové chipsy skládejte na papírovou utěrku, ať z nich okape přebytečný olej, a nechte vychladnout.


Na závěr dochuťte bylinkami a solí. Do většího kastrolu nalijeme hodně oleje a necháme ho pořádně rozpálit. Pokud chcete chipsy uchovat, nikdy je.


Kdo má fritovací hrnec, může smažit chipsy v něm. Do rozpáleného oleje vsypeme po částech plátky brambor a smažíme. Tématické fráze: domácí chipsy jak udělat domácí brambůrky domácí brambůrky v troubě jak si udělat domácí brambůrky jak udělat bramburky brambůrky recept domácí čipsy recept na domácí brambůrky se solí domácí branburky jak udělat domácí chipsy v troubě dip k brambůrkám brambůrky recepty dipp k brambůrky dom. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Nemáte-li sušičku s tichým nočním režimem, můžete ji na noc vypnout a pokračovat opět zrána (to je tzv. kontinuální sušení).


Takže zpět ke konkrétnímu úkolu, na který jsem byla před časem vážně zvědavá. Konečně jsem ochutnala domácí zeleninové chipsy z cuket, mrkve, petržele a batátů. Jakmile je sýr celistvě spojen a kraje začínají zlátnout, tak jej sundáme z pánve (pokud drží na pánvi , použijeme kuchyňskou špachtli) a přendáme na talíř.

Vzniklý velký sýrový chips necháme, až ztuhne a pak jej nalámeme na menší chipsy. Podáváme jako vynikající chuťovku k vínu. V současné době je v obchodech nedostatek droždí, protože řada z nás si začala péct domácí chleba, rohlíky i buchty, a tak jdou kvasnice na odbyt.


Nezoufejte – tady jsou tipy, jak kvasnice nahradit a během pár dnů si můžete vyrobit i vlastní droždí či domácí kvásek. Klasické bramborové chipsy si většina lidí raději koupí, než by je doma připravovala, ale co zkusit něco jiného? Podívejte se na videorecept s přípravou čtyř druhů sýrových chipsů, které musíme v redakci rozhodně vyzkoušet.


Požadované množství batátů nakrájejte na tenké plátky. Batáty prosolte a okořeňte rozmarýnem. Do masové placky přijde jen a pouze maso, potud je recept velmi jednoduchý. Samozřejmě tím pádem o to víc záleží na tom, jak maso zpracujete a co přesně s ním na grilu nebo na pánvi provedete.


Domácí hamburger není žádná věda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky