úterý 12. prosince 2017

Sušené hrušky účinky

Sušené hrušky účinky

Odvar z hrušek se v lidovém léčitelství podává při horečce a zimnici. Odvar z mladých lístků hrušky pomáhá rozpouštět močové a žlučníkové kameny. Mnohí odborníci sa domnievajú, že sa vyvinuli nezávisle od seba, ale v približne rovnakom časovom období. Dokonca sušené plody boli nájdené už v dobe bronzovej. Európske hrušky začali kolonisti postupne dovážať z Francúzska do Severnej Ameriky.


Chronický zápal môže spôsobiť ďalšie zdravotné problémy, ako sú nádorové ochorenia, reumatiodná artritída, senná nádcha a veľa ďalších, preto sa neoplatí podceňovať jeho príznaky, aj keď sú zdanlivo mierne. Hrušky pôsobia protizápalovo. Sušené hrušky sú hotové, keď sú rovnako suché v strede aj na okrajoch. Usušené ovocie ešte teplé uzavrite do vzduchotesnej nádoby a nechajte bez otvorenia niekoľko dní. Z uzavretej nádoby si naložte vždy podľa chuti a opäť ju uzavrite.


Takto vám hrušky aj iné sušené ovocie vydržia chrumkavé celú zimu. Je to velmi chutné ovoce, které dokáže zahnat žízeň. Sušíme pouze zdravé plody, odrůdy dle sezony.


Sušené hrušky účinky

Chuť sušených hrušek připomíná chuť fíků. Pokrájame ich na štvrtky, odstraňujeme z nich jadrovník. Tento roztok ich ochráni pred zhnednutím. Aby nám hrušky pred sušením trochu zmäkli, obaríme ich vriacou vodou. Patríme spoločne s jablkami medzi najbežnejšie českej ovocie.


Sme sušené hrušky nakrájané na osminky. Aj vy máte radi sušené ovocie? Jablká, slivky, marhule, hrušky , či figy?


Niektorí však vravia, že sú to sladké bomby, ktoré by sme mali jesť opatrne a tobôž nie večer. Priberú z nich najmä dámy. Co takhle do našeho jídelníčku zařadit sušené švestky. Jsou sladké, takže mohou nahradit různé, ne příliš zdravé bonbóny a jiné sladkosti. Navíc mají velmi zajímavé pozitivní účinky na naše zdraví.


Můžeme je i jako pamlsek podávat našim dětem a budeme vědět, že jim neuškodí. Sušené ovoce vyniká svou dlouhodobou trvanlivostí. Procesem sušení se ovoce konzervuje a vydrží po mnoho měsíců při pokojové teplotě.


Sušené hrušky účinky

Ahojda, sme Kostičky sušených hrušiek. Možno nie sme taký domáci bestseller ako sušené jablká ale rovnako dokážeme prekvapiť svojou chuťou. Napíšte nám ako sme vám chutili. Tyto hruškové křížaly trochu připomínají chipsy.


Jsou 1 natural - neobsahují přidaný cukr a nejsou sířené. Tyto účinky se připisují vysokému obsahu stopových prvků v meruňkách. Meruňková kúra: Po dobu dní se konzumuje půl kilogramu čerstvých meruněk denně, nejlépe místo večeře.


Sušené hrušky účinky

Lahodné sušené meruňky jsou i dobrým zdrojem provitaminu A, protože jsou bohaté na betakaroten. Vhodným ekvivalentem jsou sušené fíky, které jsou na rozdíl od čerstvých ochuzeny pouze o podíl vody, ale zůstávají v nich všechny živiny. Jsou vzácné i proto, že žádný jiný druh ovoce neobsahuje takový podíl minerálů jako právě fíky.


Fíky vás ochrání před těmito nemocemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky