pátek 21. října 2016

Indukční deska 220v nebo 380v

Jednak už deset let není 380V a 220V , ale 400V a 230V. A 3x230V = 400V, pokud nemyslíš 3x tu samou fázi. Takže mi není moc jasná ta otázka.


A druhak bude záležet hlavně na typu desky, co umožňuje, ale zapojit 3x na stejnou fázi je blbost, protože každá plotýnka má cca 2kW = cca 9A. A dvě plotýnky na jedný fázi neunese.

Indukční deska na 2V, existuje? Až si vyhlédnéte konkrétní desku, která se vám líbí tak si stáhněte návod a přesvěčte se o zapojení. Ona je docela móda uvádět 230V, které umí všechny desky a už neuvádějí 380V , které taky snad umí většina. Na to přijdete až deska dojde nebo právě z manuálu.


Na vyplněná políčka u prodejce se nedá spolehnout. To, že se deska neohřívá celá, je také důležitý bezpečnostní prvek. Navíc i ta plocha, která je přímo ve styku s hrncem, chladne velmi rychle a již několik sekund po vypnutí plotýnky se neopaříte ani o ni.

Moderní indukční varná deska se čtyřmi varnými zónami, z nichž dvě levé zóny můžete propojit do jedné velké flexi zóny. To umožňuje vařit i ve větších pekáčích. Chtěli bychom tento typ varné desky, ale slyšeli jsme o nutnosti samostatného el.


Kompaktní induční varná deska s precizním nastavením teplotní úrovně! Xiaomi Induction Cooker je malý a přenosný indukční vařič ve stylovém designu hodím se do každé moderní kuchyně. Oproti klasickým zabudovaným deskám můžete vařič přenášet, přesně tam kde jej. Tradiční indukční varné desky je nutné vždy připojit na 4V. To ale není možné v některých starších bytových domech, nebo v panelácích, ba ani v některých rodinných domech, kde není do kuchyně přiveden silový proud.


Snadnější údržbu má bezrámečková indukční deska. Bezrámečkové indukční desky se snadněji udržují. Mají rovnou hladkou plochu, na které se neusazují nečistoty. Okraje může mít taková indukční deska zkosené či zaoblené.


Opět ho nedávat níž než 2mm od podlahy. Pokud se vám indukční varná deska nebo způsob jejího zapojení nezamlouvá, můžete volit z alternativ, kterými jsou plynový sporák či sklokeramická deska. Plyn je jednoduše koordinovatelný a poradí si s jakýmkoliv nádobím, ovšem trochu se nadřete při jeho čištění.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

V jsou docela velke (tak znel puvodni dotaz), takze pokud neni moznost pripojit na 380V , tak je indukcni deska zbytecnou investici pouze za nepripalujici plotynky. Dvouplotýnková indukční deska nabízí nejúspornější typ ohřevu. Nejčastěji vyráběnou variantou je indukční deska 220V , kterou připojíte na jednofázový proud. Hodí se na chatu, do garsonky či malého bytu, kde díky absenci třífázu indukční desku 380V nerozhýbete. Jaké výhody a nevýhody má indukční dvouplotýnka?


Na rozdíl od plynových hořáků nebo klasických elektrických desek pracuje na základě elektromagnetické indukce, kdy se umístěním nádoby na desku vytváří silné magnetické pole. Neohřívá se tak nejprve. Stručně: Napětí 400V (ne 380V ) naměříte ve třífázové soustavě mezi jednotlivými fázemi.


Napětí 230V pak mezi libovolnou fází a středem (vodičem N nebo PEN). Je to elektrikářská základní škola. Díky funkci PowerBoost dosáhnete varu až o polovinu rychleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky