středa 5. října 2016

Utopenci apetit

Přísady na nálev spolu s 5ml vody povařte minuty a nechte vychladnout. Uvnitř řezu opepřete, potřete plnotučnou hořčicí a vyložte cibulí. No, mohlo to být o chvilku méně,.


Tato část není povinná, ale pokud chcete udržet plněné špekáčky stranou u sebe, propíchněte je párátkem. Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Aby domácí utopenci držely pohromadě! Nakrojené špekáčky propíchám vydličkou a vymáznu obyč. Vydržela jsem pouze dny pak mé chuťové buňky neodolaly.


Budou držet a při servírování se nerozpadnou. Utopence můžete naložit se zeleninou, ale i do piva. Inspirujte se čtyřmi recepty.


Nejprve si připravte nálev: koření, sůl, ocet a vodu přiveďte k varu a nechte asi minut probublávat. Stáhněte z plamene a pusťte se do krájení buřtů a cibule. Apetit utopenci recepty, které budete milovat.


Vše najdete na webu Recepty. Utopenci s moravankou Michal Pahulák, Hradec Králové. Tohle jsou utopenci pro opravdové chlapy. Dědův recept na utopence s cibulí se liší v tom, že se nálev dělá z piva místo vody,“ odkrývá Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci tajemství receptu na utopence, který si půjčil od svého dědy.


Přikryjeme, dáme do lednice a takto necháme minimálně hodin odležet. TIP : Důležité je špekáčky pořádně udusat a zatlačit, jakmile by byl v míse vzduch, rychle by se kazily. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem. S cuketovým koláčem nemůžete šlápnout vedle. Všichni ho zbožňují a doslova mizí před očima.


Je skvělý i druhý den na svačinu, ale v tom případě raději upečte koláče rovnou dva, protože obvykle. Po uvolněné bezstarostnosti léta hledáme recepty na jídla, která nás udrží ve formě i ve shonu všedních. Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, a to znamená, že 14. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť.


Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství.


Větší vymytou sklenici vyložíme plněnými buřty, cibulí, česnekem, pokrájenou chilli papričkou a zbylou kapií. Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Přidáme pepř, zalijeme zchladlým nálevem, uzavřeme víčkem, aby se dovnitř nedostal vzduch, a necháme dní odležet. Do pětilitrové láhve dáme na dno trochu krájené cibule s paprikou‚ na to špekáčky a opakujeme. Vzniknou celkem vrstvy.


Tento pin objevil(a) Květa Horčíková. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Po cca hodině, už jsou kostky vyškvařené na polovinu.


Pokud jste milovníky tradic a klasiky, pak je tohle štědrovečerní menu přesně pro vás. Zalijeme připraveným nálevem, vložíme feferonku a uzavřeme víčkem. Nechybí totiž vánočka, houbový kuba, rybí polévka, kapr, ani bramborový salát!


Dneškem počínaje vás začneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky