pondělí 1. října 2018

Spotřeba elektrického bojleru

Tu jednoduše vypočítáte vynásobením příkonu a doby ohřívání vody. Spotřeba elektřiny se často vyjadřuje v kilowatthodinách (kWh). Reálnější příklad představuje silnější 2kW bojler pracující poloviční čas, tedy minut. Ohřev z teploty vstupní vody 30°C na teplotu výstupní vody 60°C - uvažuji , že ne vždy spotřebujete celý obsah bojleru a tudíž se voda nebude ořívat z 15°C , ale asi tak z 30°C.


Denní ohřev bude trvat asi hod.

To odpovídá denně cca kWh. Potřebné dení i roční náklady získáte podle vašeho el. Výpočet veľkosti a spotreby elektrického bojlera. Návrh veľkosti bojlera. Počet dospelých osôb, trvale bývajúcich v domácnosti, kde navrhujeme veľkosť bojlera: dospelý.


Počet detí, trvale bývajúcich v domácnosti, kde navrhujeme veľkos. Ztráty způsobené přenosem - špatně izolované potrubí, stejně jako způsob, délka a místo kudy je vedeno může zapříčinit znatelné ztráty.

Ztráty v samotném bojleru - při ochlazení vody mezi jednotlivými zahříváními. Před deseti lety se ještě spotřebiče štítky, a tedy ani písmeny neoznačovaly, ale spotřeba odpovídá písmenu C. V případě rozhodování zda bojler nebo průtokový ohřívač, platí že čím větší je spotřeba vody, tím více se vyplatí bojler. Pokud vodou šetříte a nebo z důvodu např. Elektrickou energii je potřeba od zdroje ke spotřebiči nějak dopravit.


Je fakt, že průtokový ohřívač má další výhody: nezabírá tolik místa jako bojler, dá se umístit blíž spotřebiči, díky nárazovému provozu se uvnitř nemnoží bakterie legionely, nemusí se vypínat, když jste pryč, možná se před něj nemusí dávat pojistný ventil - takže nejsou zbytečné ztráty vody. Vyjímatelné topné těleso (ohřívač) může být vyjmuto bez vypouštění zásobníku bojleru. Odolnost vůči vodnímu kameni a korozi ovlivňuje materiál příruby a nádoba ohřívače. Pro nejlepší odolnost by měly být oba komponenty.


V průměrné domácnosti bez elektrického topení tvoří spotřeba elektřiny zhruba. V porovnání zásobníkového ohřevu (v bojleru ) s ohřevem průtokovým vychází. Hlavní možnost úspory vidím ve vypínání el. Průměrná denní spotřeba ve Vašem případě vychází přibližně kW, pokud máte spotřebič.


Výměny bojleru provádíme po celé Praze a okolí. Snažíme se, ušetřit zákazníkovi peníze a proto děláme (pokud nám to situace dovolí) výměnu prasklého elektrického topného tělesa což bývá většinou příčinou nefunkčního bojleru.

Dále provádíme při této výměně odvápnění ,které umožní novému el. Při výpadku elektrického proudu si mraznička zachová nízkou teplotu po dobu hodin. Naprosto zásadní je v případě používání elektrického bojleru to, aby spínal – tedy ohříval vodu – pouze v tzv. Proto pokud vám spotřeba energie přijde nepřiměřeně vysoká, je dobré zkontrolovat, jestli tomu tak je.


Užitečným pomocníkem zde mohou být. Bojlery jsou vyráběny jako závěsné, vybavené univerzálním závěsným systémem. Tento typ bojleru je osazen topným tělesem o výkonu kW. Všechny velikosti tohoto typu bojleru splňují IPcertifikaci elektrického krytí.


Na čo sa pri výbere bojleru zamerať. Bojlery ako zásobníky teplej vody nie sú práve priestorovo najúspornejšie zariadenia a preto si musíte dobre premyslieť, kde ho doma umiestnite. S tým úzko súvisí aj predpokladaná spotreba teplej vody v domácnosti.


Tato varianta je ovšem daleko dražší než koupě běžného elektrického ohřívače, navíc vyžaduje stavební úpravy. Zatím není jasné, zda zmíněná legislativa vstoupí v platnost, rozumným řešením se proto jeví především koupě bojleru s přiměřeným objemem a co nejlepší izolací. Vás poprosit o výpočet cca ceny ohřevu vody v bojleru , když mám následující informace.


Vlastním 1l bojler, přičemž voda se v něm ohřívá na stupňů hodiny a spotřeba je (dle výrobce), 6kWh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky