pátek 13. dubna 2018

Kukuřičný kvásek

Kukuřičný kvásek a zdraví. Do hrnečku rozdrobíme droždí, rozmícháme s troškou cukru, vlažné vody a lžící mouky na akšičku a necháme vzejít. Oba druhy mouky smícháme a prosijem na vál. Tématické fráze: kukuricny kvasek kvaskovy slunečnicový chléb slunečnicový chléb slunečnicový chleb s kvásku kukuřičný chlebík z pekárny kukuřičný chléb kukuřičný chleb s kváskem domácí chléb bez kvasnic z kukuřičné mouky kukuřičný chléb recept recept na kukuricny chleb chleb zitno kukuricny kvaskovy chleba z. Dle četných přání zákazníků jsme pro Vás přichystali čerstvý kukuřičný kvásek. Pracuje se s ním stejně jako s kváskem žitným.


Jak připravit kukuřičný kváskový chleba. Smícháme všechny suroviny na rozkvas a necháme ho 9-hodin kvasit (v teple stačí hodin). K rozkvasu přidáme všechny zbylé ingredience a vymícháme těsto. Přikryjeme fólií a každých min překládáme. Opakujeme asi 3-krát.


Potom tvarujeme chlebík. Necháme kvasit hodiny. Ten kukuřičný kvásek je fakt jednoduchý…. Na pizzu dávám, co mě napadne. Naposledy jsem restovala cibuli, žampióny, slabounké plátky cukety, možná lžíce domácího leča, dochutit, malinko podlít a následně zahustit škrobem, šup na pizzu a do trouby.


Tématické fráze: kvásek sekowa pohankový kvásek kukuřičný kvasek kvásek z bezlepkové mouky sekowa alnatura suseny kvasek kvásek alnatura sušený kvásek alnatura kvásek z pohanky kukuřice sekowa kukuřičný kvásek sekowa alnatura kvásek kvasek z pohankove mouky kvásek z kukuřičné mouky kvásek na bezlepkový chléb chléb. Kvásek ze směsí je lepší v tom, že už v něm jsou obsažená různá pojidla (xanthanová guma atd.), takže to líp drží a bubliny jsou zřetelnější. Jo a chuť chlebů se hodně zvedne i prostým použitím „poliše“, jako u baget – prostě špetka droždí a cca 20– mouky nechat předkvasit.


Vynikající recept, který mě naučila moje babička. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. A ten zažívá v poslední době velký comeback. Někdo by si mohl myslet, že kvásek jsou kvasnice, ale opak je pravdou. Rozdíl je nejen v tom, jak v těstě pracují, ale také v tom, jaký prospěch mají pro naše tělo.


I přesto, že kvásek se skládá jen z mouky a vody, je to pestrý a navíc také živý organismus. Všechny tyto pokrmy mají potom zvláštní jemnou chuť. Kvásek lze uchovávat při pokojové teplotě, budete-li ho pravidelně ‚krmit‘ vodou a moukou.


V chladničce ve sklenici s položeným, ne však zašroubovaným víčkem vydrží i déle než dnů. Pokud kvásek necháte v chladničce déle než týdny, raději ho vyndejte 1–dny před použitím a znovu ,krmte‘. Do mísy nalijeme vodu, hroznovou šťávu, med a olej, přisypeme kukuřičnou a hladkou mouku, kukuřičnou krupici, sůl a hrozinky a nakonec přimícháme kvásek.


Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb, necháme péct a po ukončení programu zkontrolujeme a případně ještě dopečeme. Doporučuji vyzkoušet instatní bezlepkový kukuřičný kvásek Sekowa, pokud se vám nechce dělat pokusy s vlastním. Nejrůznější druhy mouk seženete ve výše uvedených obchodech, kvásek můžete zakoupit na internetu. Začala jsem si ho dělat a jím ho místo normálního chleba a hodně se mi zlepšilo zažívání a zmizel mi atopický ekzém. Recept je jednoduchý, potřebujete jen pohankovou mouku, bezlepkový kukuřičný kvásek , kmín, trochu soli a vodu.


Pro nás pekaře je kvásek navíc výzvou, zábavou a hrou. Jednoduše řečeno, kváskový chleba většinou skvěle chutná a spíše pomáhá, než škodí. Vychutnejte si svůj krajíc!


Nejsem lékař, tématu se věnuju jen ze zájmu, berte mě s rezervou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky