středa 11. dubna 2018

Krutony do polévky na panvi

Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější. Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku. Vyberte si ze stovek receptů na Chlebové krutony na pánvi. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Chlebové krutony na pánvi.


Krutony do polévky na panvi

Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Chlebové krutony na pánvi. Třebaže, jak uvedeno, mohou být krutony součástí některých salátů, u nás se častěji podávají jako vložka do polévky. Z polévky vyndáme rybí filet na talíř, kde ho rozebereme na menší dílky a případně z něj i odstraníme kosti, které by mohly v rybím filetu být. Chlebové krutony uložíme do uzavíratelné dózy a používáme jako přílohu do polévek zeleninového typu nebo jako posyp salátů.


Houskové krutony Starší housky (veku,toustový bílý chléb) nakrájíme na kostičky 1x1x1cm, v nádobě pokapeme mírně olejem, a dále postupujeme jako u chlebových krutonů. Každý z nás dává určitě krutónky do misky na stůl, neznám nikoho, kdo by to nasypal rovnou do polévky a všechno. To snad fakt jen ty toasty v cibulačce, co jsou rozmočené dřív, než to dáš pod gril. Recepty na knedlíčky, noky a kapání do polévky - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý.


Pak tuto směs opékáme pozvolna na pánvi z obou stran dozlatova. Až nám svitek vychladne, nakrájíme jej na nudličky a nasypeme před podáváním do polévky. Na pánev lijeme všechnu směs. Nejlepší je, když si každý nasype do svého talíře, kolik chce.


Vyzkoušela jsem, ale vrátila jsem se ke své verzi, tj. U přípavy na sucho je výhoda, že nežluknou, takže je mohu nechat i do zásoby v zakryté nádobě. Když se bude polévka vařit, připravte krutony. Z chleba okrájejte kůry a na zbylém másle na pánvi opečte kostičky. Nakonec do polévky , nebo rovnou do talíře, přidejte uvařené kapří maso, klidně i vnitřnosti, a zalijte polévkou.


Podávejte s nakrájenou petrželkou a houstičkou. Mezi tím si připravíme krutony , toastový chléb nebo jiné bílé pečivo nakrájíme na kostky a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Do polévky taky můžete před. Míchaná vajíčka přidáme do polévky nakonec, aby se nerozvařila. Naposledy dáme bazalku a petrželku.


Dosolíme nebo přidáme koření podle chuti. K polévce můžeme udělat česnekové krutony s drceným parmezánem. Pekáček vymažeme olejem, do kterého dáme toustový chleba nakrájený na kostičky a dáme do rozpálené trouby. Chybět nemohou ani ve vánoční rybí polévce. Chleba zbavíme kůrky, střítku nakrájíme na malé, pravidelné kostičky 2. Kdo má rá může kůrku samozřejmě ponechat.


Tofu rozkrájíme na velmi malé kostičky a opečeme na teflonové pánvi na troše oleje. Když jsou zlatavé, zastříkneme je sojovou omáčkou z rozprašovače nebo přidáme 1-lžíce přímo do pánve a promícháme. Tyto knedlíčky se buď přímo zavářejí do polévky nebo se nejdřív usmaží na tuku a podávají se jako vložka. Jinou možností jsou knedlíčky rýžové: g zbylé dušené rýže, g tuku, vejce, sůl, květ, g strouhanky.


Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů … Drožďové knedlíčky Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce. Já používám na protlačování gumovou stěrku. Hrášek vzniklý z kousků těsta občas promícháme a smažíme postupně dozlatova. Usmažený hrášek vyjmeme cedníkem.


Smažený hrášek dáváme do polévky těsně před podáváním až na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky