pátek 20. dubna 2018

Pánev na smažení bez oleje

V titanové pánvi od německého výrobce AMT Gastroguss je možné připravovat maso i jiné pokrmy bez použití tuku a oleje. Postup je takový, že titanovou pánev rozehřejeme na. Taková pánev vám umožní vařit bez tuku, nebo jen s minimálním množstvím, aniž by se jídlo na pánev přichytilo. Pokud má pánev navíc technologii, která oznámí, kdy je zahřátá na správnou teplotu, nebudete jídlo zbytečně přepalovat, bude zdravější a zachová si více vitaminů i přirozených chutí a vůní,“ radí Jiří Klimša, produktový manažer značky Tefal. Pánev na smažení bez tuku.


Titanové pánve díky svému nepřilnavému povrchu jsou vhodné na vaření, pečení a smažení bez tuku a oleje.

V titanových pánvích můžete tak smažit bez tuku a bez obav z připalování. Při správném dochucení si na své přijdou i dospělí gurmáni. Nemusíte se ale vzdávat pokrmů, které se připravují fritováním. V tomto přístroji můžete samozřejmě také připravovat jídla, která běžně smažíte na pánvi.


U nás si můžete vybrat opravdu nejlepší pánev na smažení. Keramická, litinová, na indukci nebo teflonová pánev …? Možností je mnoho, výběr záleží jen na vás! Všechny pánve na smažení z naší nabídky jsou z kvalitních materiálů od předních výrobců, a v myčky nádobí je snadno a bez vaší.


Výrobci sice proklamuje, že je náčiní určeno i pro indukci, v tomto případě je ovšem nutné zpozornět.

Sice na plotýnky a reaguje a samotné vaření je tedy možné, avšak rychle dochází k oslabení kontaktu s indukcí. Pánve na lívance mají rozdělené dno do několika ok, do kterých si rovnoměrně nadávkujete těsto na smažení lívanců, bramboráků nebo volských ok. Zakoupit lze i pánev se sedmi oky, takže bez problému připravíte pokrm pro celou rodinu. Na rozdíl od rostlinných olejů při dlouhém pečení nebo smažení na sádle nevznikají škodlivé látky. Výjimkou mohou být ryby, které se praží krátce.


Jinými slovy, je nesmysl používat v kuchyni jeden olej na smažení i na jiné druhy přípravy pokrmů. Na jedné várce oleje mísu řízků nezvládnete Nesmíte však čekat ani to, že když budete smažit mísu řízků, stačí vám na to jedna várka oleje , byť kvalitního, pokud ho do pánve nalijete dostatečné množství. Recenze Risoli pánev Induction na lívance cm. Má čtyři oka, takže na pánvi můžete dělat čtyři kousky zároveň. Dnes je většina pánví docela kvalitní, být Vámi hlavně se zaměřím na tloušku pánve, čím těžší a tím pádem i silnější, je pánev lepší, lépe drží teplotu a maso se na ní lépe připraví.


Otázka povrchu, je zase, jak často jí používáte. Smažení vajíček bez tuku v titanové pánvi. Jídlo, které vložíte do oleje , bude ležet na dně pánve a pravděpodobně ani nebude zcela ponořené do oleje. Na smažení používáme pouze opravdu vhodné fritovací a smažící oleje nebo pokrmové tuky, které jsou určené pro vysoké teploty.


I bez oleje se dá vařit chutně. Spousta lidí žije v přesvědčení, že kvalitně se dá uvařit pouze za pomoci oleje. Používají jej ve velkém a přitom nevědí, jak moc jim olej dokáže uškodit.


Přitom i bez oleje se dá uvařit chutně a tak, abyste ve vaší stravě nikterak nestrádali. Ochranné síto na pánev , které při prudkém smažení zabraňuje prskání oleje z pánve a tím chrání sporák před znečištěním.

Pro snadnou manipulaci je opatřeno madlem. Oleje , které jsou a priori určené ke smažení , se naopak příliš nehodí, snad s výjimkou olivového oleje , pro použití ve studené kuchyni. Sice neuškodí, ale vzhledem tomu, že v nich nejsou aktivní nenasycené kyseliny, ani nic nepřinesou. Zdravím autora receptu. Dělal jsem to v malé porcelánové misce bez oušek v mikrovlnce na minut bez vody.


Po obvodu byla tvrdá krusta až jsem se bál o zuby. Zase bez vody a výsledek byl dobrý. Díky nepřilnavému povrchu se jednoduše čistí a je vhodná do myčky nádobí.


Kompatibilní se všemi druhy ohřevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky