čtvrtek 3. března 2016

Česáček na třešně

Máme na zahradě staré vysoké třešně obsypané třešněmi, akorát se k nim nemůžeme dostat. Převlečením ok punčochou lze česat třešně. Gumovým prstem měkké plody. Plod ukroutíte, netrháte.


Nespadne na Vás vedlejší. Provázek se při odkrucování navíjí na tyč. Kdysi jsme zastavovali s manželkou u silnice a trhali jablka. Ta nejhezčí byla vysoko… Tak mě napadlo vynalézt prodlouženou ruku, tedy česáček ,“ vzpomíná pro Aha!


Při pohybu v sadu prosím buďte opatrní jak na nové třešně , tak při česání třešní ze starých stromů. Určitě na stromy nelezte, jsou křehké! Doporučujeme žebřík nebo česáček na tyči. Třešňovka je obnovována pomocí dobrovolnických brigá můžete se zapojit - viz tabule v sadu.


Plátěný sáček je doplněn kovovými zaoblenými hroty, které šetrně češou ovoce. Ovšem česejte vždy raději po jednotlivých jablíčkách či hruškách, ať se ovoce vzájemně. LUX-TOOLS česáček na ovoce s teleskopickou násadou je vhodný ke sklízení ovoce ze stromů, ideálně z vyšších míst.


Kde přesně se třešně nacházejí je patrné z mapy. Pokud už se na ně vydáte, můžete se poté vydat přes hvězdárnu na dětské hřiště (taktéž vyznačené v mapě). Hřiště není oplocené, ani nijak převratně vytížené, takže pokud máte psa a rádi porušujete zákazy, může to být vhodný cíl i pro vás. Postižené místo je při pečlivé prohlídce patrné – zůstane na něm malá prohlubeň a otvůrek.


Vrtule využívá jako hostitelské stromy nejen třešně , ale také višně, mahalebky, střemchy, dřišťály či zimolezy. Z nakladených vajíček se vyvinou larvy – původci červivých třešní, kteří se vzhledem k době svého. Potřebujete ze vzrostlých stromů rychle a jednoduše sklidit letošní úrodu bez použití štaflí nebo žebříku?


Máme pro vás řešení – česáček , jednoduchý nástroj, který znaly už naše babičky. Vážení zákazníci, na základě doporučení vlády ČR a na žádost našich přepravců vzhledem k šíření viru COVID-jsme nuceni u některých druhů přepravy zakázat způsob platby dobírkou. Prosíme vás proto, abyste jako způsob platby za vaše objednávky upřednostňovali platbu předem převodem nebo platební kartou on. Na třešně jsem objevila po manželovi dlouhou tyč, na konci ohnutou. Nevěděla jsem, k čemu slouží.


A zjistila jsem, že to je malý česáček na jednu třešni. Když všechno skoro očešete, tak Vám zbydou na stromě pod listy neviditelné třešně , nebo byly ještě málo zralé. Tento malý česáček umožní ty nejlepší. Teleskopický česáček na ovoce. Velké stromy se nesnadno češou jak ze stromu, tak ze země.


Obzvláště třešně a podobně velké stromy, které jsou často obsypány plody na krajnicích větví, se nesnadno běžným způsobem češou. Každopádně i pro tyto případy existuje řešení a to v podobě teleskopických nadstavců pro. Pro přímý konzum či na tvorbu dalších pokrmů. Nemáte žebřík a česáček ? Rádi vám s česáním pomůžeme nebo dodáme potřebné nástroje. CZ, použití : na sklizeň ovoce ve vysokých stromech.


Finta na červivé višně a možná i třešně. Podle pověry na kyselé višně červi nejdou, ale asi nejsou tak kyselé, nebo si vrtule třešňová zvykla i na višně a tak i višně bývají červivé. Fiskars Česáček na ovoce UPČesáček Fiskars je zvláštním příslušenstvím pro univerzální zahradní nůžky, prodlužovací nástavec a teleskopické zahradní nůžky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky