pátek 4. března 2016

Domácí čokoláda

Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co.


Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe. Mícháme, dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká.

Domácí čokoláda - recept: Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Proč je domácí čokoláda nejlepší? Ukazuje se, že existují i biologické důvody, které vysvětlují, proč například ženy touží po čokoládě. Může se jednat o zvýšení obsahu hořčíku (ano, čokoláda obsahuje hořčík) nebo o uvolnění serotoninu a dopaminu, které pomáhají náladě a. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty Fitweb. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Domácí mléčná čokoláda – to jsou ta nejlepší kakaová zrna zalitá sklenkou plnotučného mléka.

Ale jen trochou, na zjemnění. Tak, aby se neutopila výrazná chuť domácí práce. A věřte, že naše mléčné čokolády vás jen tak nudit nebudou.


Zasypali jsme je totiž chilli, pepřem, jahodami nebo ořechy. In: Jak si vyrobit čokoládu aneb výroba domácí čokolády Recept na domácí čokoládu a pralinky s mandlemi a malinovým pudrem pro nás vytvořila nesmírně šikovná Sonička z přenádherného blogu Tvoriť a ľúbiť Na. Výroba domácí čokolády není složitá. Nepotřebujete k tomu žádný speciální stroj, stačí jen hrnec na vaření ve vodní lázni, různé formy a formičky, chladnička nebo mraznička a samozřejmě potřebné suroviny podle druhu čokolády. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí.


Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! A hlavně bez zbytečných řečí. Protože když to chutná, nejsou třeba.


Ale stejně jako u jiných potraviny (vína, sýry, káva atd.), v kvalitě různých značek jsou obrovské rozdíly. Jak v obchodě nebo na internetu poznat, jaká čokoláda stojí za to a které se raději vyhnout obloukem? Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.


Taková čokoláda , která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími. Tenhle recept je pro mě osobně naprostá bomba.

Z mála surovin hodně muziky. Navíc je to tak jednoduché. A máte kontrolu nad složením! Pokud máte rádi kvalitní hořké čokolády, bude Vám tato domácí čokoláda chutnat také.


Připravte si: 100g kakaového másla 65g holandského kakaa 65g agávového sirupu špetku soli ořechy, sušené ovoce, kokos, apod. Až zpracujete všechny suroviny a budete spokojení s jemností čokolády, nelze ji hned rozlít do formiček. Fantastická domácí horká čokoláda – zahřeje a povzbudí Opravdu kvalitní horká čokoláda báječně zahřeje tělo, povzbudí mysl a dokonce i zasytí. Musí se v ní speciálním. Horká čokoláda je tedy v zimním období vynikajícím nápojem a pokud se pije v přiměřeném množství, kalorií se obávat nemusíte.


Jako milovníci kvalitní čokolády jsme se rozhodli otevřít vlastní obcho ve kterém Vám chceme nabídnout široký sortiment čokoládových specialit od renomovaných výrobců z různých koutů světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky