úterý 22. března 2016

Gramofonové desky výroba

Nejprve se vyrobí pozitivní fólie rytím do primární šablony „laqieru“. Mnohem složitější je vtisknout jí požadovaný zvukový záznam. V nahrávacím studiu je digitální zvuk převeden na signál. V poválečném Československu bylo běžně možno zakoupit i gramofonové desky vydávané v okolních státech RVHP. Do hmoty pro výrobu desky se začaly přidávat příměsi (např. uhelné saze) pro dosažení černé barvy, která byla dle výrobců atraktivnější pro zákazníky.


Gramofonové desky výroba

Byl proto vynalezen nový materiál pro výrobu gramodesek. Hudba na vinylu nestárne. Gramofonové LP desky jsou v dnešní době oblíbené hudební nosiče. Antikvariát - gramofonové desky V našem antikvariátu (bazar knih) si můžete vybrat ze stovek knih online a při návštěvě prodejny naleznete v sekci antikvariát tisíce knižních titulů. Dále nabízíme online několik set gramofonových desek různých hudebních žánrů od klasiky po moderní hudbu.


Vyberte si v našem eshopu nebo přímo v prodejně - při nákupu zboží nad 2. Granule PVC se zahřívají a současně stlačují ze dvou stran dvěma různými matricemi (pro každou stranu jinou) a pak se chladí. Hotové desky putují na výstupní kontrolu, kde jsou kontrolovány pomocí unikátního systému, který dokáže identifikovat určité typy lisovacích va současně se měří i excentricita záznamu. Zkontrolované desky míří do balírny, kde se vizuálně zkontrolují, zabalí a jsou připraveny ke kompletaci s obalem. A na krátký čas tomu tak i bylo. V posledních letech však gramofonové desky zažívají nebývalý comeback.


Gramofonové desky výroba

Přestože největší část příjmů v hudebním průmyslu tvoří prodej provozovacích práv a streaming, vinylové desky si z pomyslného koláče ukusují stále větší kus. Loděnické vinylové desky se brzo staly nejlepšími v tehdejším východním bloku, ale renomé si časem získaly celosvětově. Výroba nosné desky pro pozemní stanici. I dnes, již pod jiným názvem, loděnická továrna. Tam vyrábějí například kartonové obaly na whisky, kosmetiku nebo mobilní telefony.


Spoluvlastní továrnu na desky v americkém Memphisu a chystají. Tak vzniká takzvaná matrice, s jejíž pomocí se lisují finální gramofonové desky. Při přehrávání desky se používá takzvaná jehla.


Gramofonové desky výroba

Bazar gramofonový desek a DJ´s vinylů, Inzertní portál o všem co týka gramofonu a DJ´s. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru. Vykupujeme gramofonové desky všech žánrů, československé a zahraniční. Výkupní ceny se pohybují mezi 5kč – 150kč.


Cenu určujem dle stavu nosiče a prodejnosti. Stále se na světě nachází mnoho příznivců gramofonové hudby. A rozhodně si na svých gramofonech nemusejí pouštět pouze archivní nahrávky, které nasbírali během minulého století. V NDR byly gramofonové desky vydávány pod značkou Eterna či Amiga, v Polsku pod značkou. Na konkrétní dotaz vám sdělím stav desky , ale obecně platí to, že většina desek je ve výborném stavu.


Jsou uvedeny napřeskáčku bez souvislosti žánru, autora, vydavatelství at,, prostě jak po letech byly ve skříňkách, proto mějte trpělivost při pročítání seznamu, třeba najdete něco hodně zajímavého až na konci nebo mezi tituly, které jsou pro vás naprosto. LP desky (dlouhohrající desky ), pravděpodobně myslíte vinylové desky. Mají užší drážku a došlo by k jejich výraznému opotřebení – obroušení – zničení. Více k tématu jakou přenosku na jaké desky v článku: Odkaz na článek o gramofonech a přenoskách na různé gramofonové desky. V minulém článku jste se mohli dočíst, jak svou sbírku vinylových miláčků správně skladovat, aby nedošlo k jejich poškození.


To je, ale pouze polovina úspěchu. Neméně důležitá složka ochrany desek je jejich samotné čištění a dbaní na správnou manipulaci. V tomto článku se tedy mimo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky