pondělí 21. března 2016

Jak vybělit prádlo bez chemie

Zkuste zašedlé prádlo vybělit bez chemie. Zašedlé prádlo vybělí: Citron. Citronem vybělíte nejen nehtová lůžka při manikůře. Skvěle funguje i jako přírodní bělidlo na prádlo.


Do horké vody s koncentrovanou citronovou šťávou prádlo namočte na několik hodin a nechejte ho pořádně odmočit.

Poté ho přeperte v ruce. V obchodech najdete nepřeberné množství různých pracích a čistících prostředků, které mají zaručit zářivě bílé a naprosto čisté prádlo bez skvrn, barevné prádlo nebude přicházet o svou barevnost atd. Abyste zamezili situaci, aby vaše prádlo nebylo obarvené, zkuste dodržet některé z těchto rad: Vždy se ujistěte, že v pračce nezůstaly žádné kousky prádla, jako jsou například ponožky, prádlo vždy rozdělte podle barev, barevné oděvy perte při nízkých teplotách a obarvené prádlo nikdy nesušte v sušičce. Bělení záclon nemusí být žádná věda, s těmito domácími metodami to zvládnete raz dva jen za pár korun.


Subscribe to jak vybělit prádlo bez chemie Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Ve chvatu jste zapomněli nějaký malý kousek prádla v pračce nebo jste oblečení řádně neroztřídili a už se to stalo: vaše textilie se obarvily.


Chcete-li odbarvit prádlo , nemusíte nutně kupovat chemické výrobky, ani nemusíte oblečení vyhazovat.

Prádlo bude bez skvrn, čistější a hlavně bělejší. Pro lepší vůni přidejte k peroxidu vývar, který si připravíte z kůry mandarinek, citronů a pomerančů. Vybělit prádlo vám pomůže i perkarbonát sodný. Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak s použitím přírodních různých roztoků bílou barvu zase oživit.


Pokud se uchýlíte raději k chemickým přípravkům, mějte na paměti, že jsou většinou vyrobeny na chlorové bázi, a proto je v žádném případě nesmíte sušit na sluníčku. Je jedno, jak často je drhnete a jaké běžně dostupné prostředky používáte. Změně zbarvení stejně neuniknete.


Nikdo nechce trávit hodiny skoro nad skoro neviditelnou prací s minimálním výsledkem. V takových případech je potřeba si umět pomoci. My vám přinášíme trik, jak spáry jednoduše vyčistit.


Vyprané prádlo páchne zatuchlinou, když perete jen na nízké teploty Mýdlo s jelenem mi vystačí na celou domácnost, tvrdí blogerka EXPERIMENT: Měsíc bez úklidové chemie. Ještě větší problém je v případě krajkové prádla, které nepatří na údržbu mezi nejjednodušší materiály. Poradíme vám tři domácími ingredience, se kterými bude vaše krajkové prádlo opět jako nové.


Jde to i bez chemie , jen s pomocí přírody. K bělení prádla vám rovněž dobře poslouží i bílý ocet, který přidejte k praní místo aviváže. Jak si doma vybělit zuby?


Vaše prádlo bude opět zářit sněhově bílou barvou.

Bělidla či prostředky na bílé prádlo nikdy nezkoušejte na zabarvené barevné oblečení. Dnes se mýdlo vyrábí průmyslově v laboratořích a bez chemie se jeho výroba neobejde. Dnešní koupelny si bez voňavého mýdla nedovedeme představit.


Dříve se ale používalo hlavně na praní prádla, k mytí jen výjimečně. Byla to směs popela a tuku. Přišly na to zřejmě kdysi dávno ženy, které praly prádlo v místech. Ručíme vám za to, že bude zářivě bílá, jako kdybyste si ji právě přinesly z obchodu.


Tento trik funguje nejen na podprsenky, ale vybělit si takto můžete i zašedlé košile, halenky nebo trička. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Nerezový (i ocelový) dřez i kuchyňskou baterii lehce vyčistíte bez pomoci chemie , když ho potřete octem a solí. Potom ho jen opláchněte vlažnou vodou. Dřevěné prkýnko na krájení namočte na hodiny do octové vody.


Zůstane krásně čisté, bez nežádoucích pachů. Mikrovlnku snadno vyčistíte, když do ní na 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky