středa 9. března 2016

Špagety z cukety

Špagety z cukety

Já si špagety z cukety ještě trošku opejkam na pánvi, aby byly víc měkký, ale pokud chcete raw verzi, tak stačí vynechat krok s pánví a rovnou cuketu promíchat s pestem. A když vynecháte parmazán, budete z toho mít i veganský jídlo. Co budete potřebovat: porce, minut. Cukety na špagety používám malé. Ty velké mají už velmi tvrdou slupku a raději si z nich udělám chipsy.


Malé cukety jsou chutné a měkké akorát – zkrátka al dente! Dýňová semínka jsem tentokrát nenamáčela, jelikož jsem zkrátka zapomněla. Namočené uvolní více živin a budou lépe stravitelné, takže pokud. Raw špagety ihned podáváme.


Salát podáváme samostatně s čerstvým domácím pečivem jako výbornou lehkou zdravou večeři nebo jako skvělou velmi. Pokud nemáte speciální spiralizér, můžete cuketu oškrabat struhadlem na brambory - tímto způsobem jsou ale chutnější špagety z mrkve. Vrhneme se na parmazán. Jednoduše rozmixujeme suché kešu na. Vrcholí nám cuketová sezóna a málo kdo ví, jak je ještě zpracovat.


Špagety z cukety

Zkuste tyto jednoduché vynikající a zcela dietní špagety. Budete potřebovat jen škrabku na nudličky julienne nebo cukety šikovně nakrájet nožem. Pokud si rádi pochutnáte na mase, tofu nahraďte jakýmkoi masem. Inspirace a vůbec cesta jak se dostal tento recept sem na blog, je poněkud netradiční.


A hurá na přípravu vlastních špaget: cuketu oloupejte, vložte do spiralizéru a vytočte z něj špagety. Ty pak lehce promíchejte s přiměřeným množstvím hotové rajčatové omáčky a servírujte. Porci můžete ještě polít panenským olivovým olejem a navrch dozdobit pokrájenými cherry rajčátky a nasekanou petrželkou.


Tenké nudličky z červené řepy, dlouhé okurkové špagety nebo spirály z ředkviček. Možná jste si kvůli velmi efektnímu a praktickému zpracování syrové zeleniny v minulosti koupili spiralizér. Oproti tomuto receptu je tam navíc jen trocha tymiánu a česnek se osmahne ještě před přidáním cukety a trochu cukru. Neměla jsem rajčata, ale i jen s protlakem je to výborné. Takto jednoduše upravená cuketa je fakt moc dobrá.


Tento recept určitě stojí za vyzkoušení. Pro mne to je jedna z nejchutnějších úprav cukety. Klasické špagety se dají dokonale nahradit zeleninovými špagetami, které se často se vyrábějí z cukety. Můžete je vyzkoušet rovněž vy, chutnají skvěle.


Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme škrabkou na zemiaky nastrúhané dlhé plátky cukety , vetvičky oregana, čierne korenie a soľ a asi min restujeme na silnom ohni. Nie dlhšie, cuketa nesmie byť mäkká, len chrumkavá. Je nutné, aby sa prebytočná voda z kaše a cukety odparila. Podávame so zeleninovým šalátom CUKETOVO MAKOVÝ BEZLEPKOVÝ KOLÁČ S OVOCÍM. Na kráječi vyrobíme dlouhé spirálky z mrkve a cukety.


Když vody přijde k varu, vložíme do ní připravené zeleninové špagety. Necháme přijít k varu a ihned přecedíme. Propláchneme krátce ve studené vodě, aby se zastavil var a špagety zůstaly pevné.


Špagety z cukety

Do hotových špaget vmícháme tofunézu a horčici. Původně inspirace z raw kuchyně. Nejčastěji používaná na cuketu, která má nejlepší konzistenci, jemnou a poddajnou k tomu, aby se z ní daly vyřezat perfektní špagety a ochutit je omáčkou. Ale spiralizér nebo speciální kráječ doma upotřebíte i tehdy, nejste-li vyznavači syrové stravy.


Z cukety vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na slabé proužky. Dáme ji na pánev s rozpáleným olejem a opečeme, přidáme krevety, posekaný česnek, pesto a vše necháme cca minut provařit. Dochutíme solí a špetkou cukru. Nakonec vmícháme bazalku a petrželku, uvařené špagety a cca 2PL vody ze špaget.


Vyberte si ze stovek receptů na špagety z cukety , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření špagety z cukety. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších špagety z cukety receptů z čech i ze světa. Sluší jim vaření, zapékání i studená úprava se zálivkou.


Jsou neuvěřitelně tvárné. Krásně zvláční také bábovku, muffiny i buchty z plechu. Plátky cukety osolíme a necháme minút odpočívať, kým cuketa pustí šťavu.


Špagety z cukety

Cesnak pretlačíme a zmiešame s medom, octom, korením a olejom. Premiešame a vložíme do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky