úterý 29. března 2016

Jak vybrat šicí stroj

Doby, kdy jsme si roztržené kalhoty zašívali pomocí jehly a nitě jsou už dávno pryč. Dnes dáváme přednost šicím strojům, které udělají práci za nás, a to rychle a snadno. Výběr šicího stroje není zrovna procházka růžovou zahradou, ještě těžší to může být pro úplné začátečníky, kteří se šicími stroji nemají žádnou zkušenost. Test devíti jednoduchých otázek vám však ve výběru šicích strojů může.


Jsou to mechanické a elektronické šicí stroje rozdělené do několika modelových řad s rozdílnými funkcemi a vybavením.

Nákup této šicí techniky může být složitý, pakliže o dané problematice nemáte vůbec žádné znalosti. Prostřednictvím něho budete seznámeni se. Chcete občas manželovi zalátat kalhoty, upravit si sukni, nebo zúžit tričko? Nebo jste se do látek úplně zamilovali a chtěli byste si ušít nové trendy kousky?


Stroj , který je převážně z plastu, nebude dosahovat možností šicího stroje s kovovými součástmi. Samozřejmě pokud víte, že budete muset stroj přepravovat častěji, musíte se rozhodnout, jak moc bude těžký stroj nepraktický a zda chcete kompromis se šicím strojem, který má plastové tělo a zároveň kovové části. Musíte si ujasnit, jaké potřebujete funkce.

Například zda využijete polohování jehly, automatické zapošití, automatický odstřih nitě, ovládání stroje bez použití šlapátka, zrcadlení obrazu, ukládání stehů do paměti atd. Nejdůležitější volbou jaký šicí stroj vybrat je Druh šicího stroje. Nevíte jaký stroj vybrat , kolik do něj investovat, co by váš nový šicí stroj měl mít, aby splnil vaše očekávání, nebo naopak, co mít nemusí? Jak vybírat šicí stroj. Pokud ano, pak si přečtěte našich tipů jak si vybrat správný šicí stroj a zodpovězte si několik otázek, které vám k ideálnímu stroji usnadní cestu.


Který šicí stroj je nejlepší? U výběru šicího stroje je potřeba, aby si ať již začínající nebo pokročilá švadlena ujasnila několik zásadních informací. Pomůžeme Vá při výběru šicího storje. Upřímné odpovědi by měly vyloučit zbytečně vyhozené peníze za šicí stroj s funkcemi, které se posléze v domácí praxi nevyužijí, anebo dokonce jeho dřímání někde v koutě komory. Víme, jak je složité se zorientovat v nabídce desítek strojů.


Možná úplně netušíte, jak ho vybrat. Sami jsme si tím kdysi prošli. Hodně vody uplynulo a hodně šicích hlav se dalo dohromady, aby mohl vzniknout tento miniprůvodce pro lidi, co netuší, ale tuší. Neexistuje žádný univerzální nejlepší stroj pro všechny. Každá švadlenka šije různé projekty a tak bude mít i jiné nároky na svého, jak já familierně říkám, “mazlíka” #128578; #128512; Já sama jsem vybíráním strojů strávila snad stovky hodin.


Tím Vás nebudu dnes zatěžovat, už tak je.

Vybrat vhodný šicí stroj není jednoduché. Na trhu existuje obrovské množství manuálních i elektronických šicích strojů s širokým záběrem funkcí a použití, i vyšívacích strojů, které vám pomohou ozdobit oblečení krásnými výšivkami. Overlock: K čemu slouží a jaký vybrat ? Mechanický nebo elektronický? Než začnete vybírat, doporučuji tento základní článek: Jaký šicí stroj koupit? V něm se dočtete, jaké máme základní typy strojů a co který stroj umí za stehy.


Dále pak doporučuji toto video. Elektronický šicí stroj se doporučuje pro kreativnější šití, nabízí více funkcí, typů stehů než mechanický šicí stroj a například i několik druhů automatických knoflíkových dírek. Někdy nebývá lehké v široké nabídce šicích strojů vybrat to pravé právě pro vás.


Na trhu jsou v současné době oficiálně tyto stroje deklarované výrobci jako stroje pro děti: Šicí stroj Lucznik Mini Šicí stroj Lucznik Everyday Šicí stroj Brother. Pojďme si tedy jednotlivé druhy představit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky