pondělí 28. března 2016

Mořská řasa wakame recept

Následně už stačí vše jen pořádně promíchat. Po minutách změkne a může se krájet a dát povařit na posledních pět minut do polévky, omáčky, luštěnin či obilovin. Do vařeného jídla je dobré dát i vodu, ve které se řasa namáčela. Wakame lze také namočit na půl hodiny a pak ji jíst syrovou, například v pomazánkách či nakrájenou do salátů. Nakrájejte ji na kousky a zatím ponechte stranou.


Vodu, v níž se řasa namáčela, uchovejte – využijete ji za chvíli při vaření polévky.

Dejte vařit asi litr vody. Mezitím nakrájejte zeleninu na tenké nudličky a houby na plátky. Plevelná jedlá mořská řasa je velice oblíbenou součástí asijské kuchyně nejen pro svou chuť, ale i řadu minerálů a vitaminů. Octová zálivka perfektně ladí s chutí řasy wakame , sezamová semínka zase dodají báječnou křupavost.


Máčená, pak povařená mořská řasa , nakrájená na proužky a smíchaná s rýžovým octem, světlou sójovou omáčkou, cukrem, chilli a praženými sezamovými semínky. Podobně jako řasa kombu má wakame tu vlastnost, že změkčuje vlákna jiných potravin při společném procesu vaření. Skládá se z jemných lístků z pečlivě vybrané řasy wakame , které jsou nakrájené a podobně jako nori usušené v listové formě.


Může být použita osmažená nebo na zavinutí rýžových.

Wakame je jedlá mořská řasa a vlastně roste jako plevel. I přesto je ale oblíbenou součástí asijské kuchyně a také má příznivé účinky na lidské zdraví. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, doporučuje se těhotným ženám a dokonce má prý i pozitivní účinky proti rakovině.


S klidným svědomím si udělejme. Postup přípravy receptu. Poté vodu slijte, a přelijte řasu vroucí vodou. Po pár vteřinách vodu slijte a řasu propláchněte studenou vodou. Obsahuje bílkoviny a minerálů.


Mořské řasy Wakame 50g. Slijeme a použijeme například do polévek nebo salátů. Pro změkčení řas je taky možné řasy ponořit nakrátko do vařící vody a poté osušit. Opečené wakame můžete rozdrobit a použít jako koření.


Má jemnou chuť připomínající trochu špenát. Obsahuje větší množství vitamínů B, C, železo a vápník. Recept : Salát z řas wakame iGurmet.


Dnes se její pěstování rozšířilo i na mořské oblasti kolem Koreji, Číny či na Atlantický oceán. Sklízí se od února do června pomocí dlouhých háků. Namáčí se do vařící vody, pak do studené a na závěr.

Jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Obsahují až 15krát více minerálních látek než zelenina. Balení obsahuje plátků řasy, která má tmavě zelenou barvu a je křehká.


Připravte si z řasy Nori domácí Maki sushi s lososem, uramaki sushi nebo nigiri sushi s krevetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky