čtvrtek 24. března 2016

Jasmínová rýže glykemický index

Nejvyšší hodnoty mají jednoduché sacharidy, nejnižší komplexní sacharidy. Hnědá rýže má GI 5 bílá kolem a jasmínová dosahuje GI 100. Hodnotu glykemického indexu můžete snížit pomocí kyselin.


Nejlépe funguje citrónová šťáva, kyselé ovoce, vinný ocet nebo zakysané mléčné výrobky.

Proto si ke každému jídlu dopřejte. Glykemický index můžete snížit kombinací jídla s vlákninou. V typickém balení a skladování se ovšem vůně do několika měsíců ztrácí. Po uvaření je jasmínová rýže měkká, mírně lepkavá a nasládlá. Má glykemický index okolo 68–7 kdežto rýže basmati jen 59.


Jasmínová rýže se běžně podává ve formě hnědé rýže.

Zjišťuje se vždy měřením hladiny cukru u dobrovolníků – měří se vzestup hladiny cukru po jídle a následně vždy v určitých časových postupech. Je proto důležité znát glykemický index potravin. Ještě v době nedávno minulé jsme slýchali ze všech stran doporučení zvýšit spotřebu komplexních sacharidů, konkrétně tedy těstovin, rýže , brambor, pečiva a dalších obilovin. Tato snaha vycházela z logického předpokladu, že pokud chceme. Jen basmati doporučuje Hanaa Khodabocus nekombinovat, má odlišnou strukturu a moc se k ostatním uvedeným druhům nehodí.


Rýže by se stejně jako těstoviny neměla vařit úplně od měkka či do rozvařeného stavu – zvyšuje se tím její glykemický index. Letos se již po osmé koná v Česku osvětová kampaň „j únor“, která má upozornit na rizika nadužívání alkoholu. Jedním z nich je i vysoká energetická hodnota alkoholických nápojů. Projděte si tabulku potravin s indexem níže. Kupříkladu celozrnné pečivo nebo těstoviny mají nízký glykemický index , přesto se jedná o potraviny, které není doporučeno konzumovat, pokud se chcete zbavit tělesného tuku.


Dnes preto nahliadneme do podstaty hladiny krvného cukru, ukladania tukov, detailne opíšeme glykemický index a na samotný záver prinesieme aj tabuľku hodnôt. Avšak, aby sme uviedli všetky termíny na správnu mieru, mali by sme ísť. Skôr, než začneme o glykemickom indexe.


Začíname naše pomyselné medicínske okienko.

Kvalita této rýže spočívá kromě jiného v jejím věku. Basmati je po sklizni alespoň na rok a půl uskladněna v suchu a temnu. Během této doby vysychá.


Má nižší glykemický index , než běžné druhy rýže. Nízký obsah vody v zrnech je pak zárukou lepší chuti, nižší lepivosti a také kratší doby přípravy. Tento druhý stav je pro tělo příznivější, tolik ho nezatěžuje a využívají se výhody již nahoře uvedené.


Jak snížit glykemický index ? Pokud si rádi dáváte potraviny s vysokým GI, tak přidejte k pokrmu zeleninu nebo něco, co má nízký GI. Tak totiž glykemický index můžete snížit. Místo bramborové kaše si dejte brambory vařené ve slupce nebo v páře, místo předvařené rýže si dejte rýži natural, místo bílého pečivo. Zatímco, pokud budete konzumovat potraviny, které mají nízký glykemický index , hladina nevystoupne tak rychle a bude klesat postupně.


Protože když si dám ten koláč od kamarádky, tak budu mít za chvíli potřebu jíst za chvíli znovu a rozjede mi to celý den. Pro mě je opravdu jednodušší neuzobávat a neochutnávat, než. Je to důvo proč si hlídat takové to malé hřešení. Díky své lepivosti se tato rýže snadno jí bambusovými hůlkami, které se tradičně používají jako příbor v asijských zemích. Také je velmi oblíbená jako příloha k omáčkám a masovým směsím.


Uložte si jasmínová rýže Lagris do svého jídelníčku zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky