středa 23. března 2016

Rychlé domácí nudle do polévky

Rychlé domácí nudle vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi minut. Scedíme a propláchneme pod tekoucí vlažnou vodou. Také můžeme domácí nudle dosušit a skladovat.


Recept na skvělé domácí nudle do polévky podle receptu mé babičky. Domácí nudle do polévky jsou rychlé a jednoduché. Postup: Do mísy dáme mouku, vodu, špetku soli a rozklepnuté vejce.

Vypracujeme hladké tuhé těsto. K dobrému vývaru patří nudle , bezpochyby domácí nudle. Ano, v obchodě je dnes tolik druhů nudlí, že člověku oči přecházejí. Pro slavnostní hostiny bylo zvykem zavařovat do polévky domácí nudle čerstvé, jen krátce proschlé. Pro úspornou kuchyni se naopak příprava nudlí odehrávala především v létě, kdy byl dostatek levných a dobrých vajec.


K tomu bylo potřeba, aby hotové. Naopak – domácí zeleninové směsi, které si můžeme připravit v době, kdy je zelenina trhu nejlevnější, jsou výborným a velmi chutným pomocníkem. Mrkví polévka sládne a je pak třeba víc ji solit.

Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout. Polovinu dáme do polévky a polovinu necháme třeba na tácku schnout a použijeme příště.


To platí jak pro nudle klasické tak třeba ty celestýnské. Recepty se liší také v typu použité mouky. Nudle necháme ještě dostatečně vysušit a pak je uzavřeme do sklenice.


Můžeme mít takto dlouho uložené. Nudle ,které dělám tak do nich nedávám olej,tudíž se nemusí tak dlouho sušit. Dám jen vajíčko,hrubou mouku tak aby bylo tuhé těsto,které rozválím krájím nudle. Jednoduché a rychlé bez vážení. Máte rádi polévky a zejména vývary?


Dáváte si záležet, abyste do vývaru vybrali také vhodnou vložku, která chuťově a vizuálně v polévce bude ladit? Nechcete do polévky stále dávat jen kupované nudle , které mají nevýraznou chuť a navíc se v polévce velmi snadno rozvaří? Přinášíme recept na poctivé domácí nudle do vývarů.


Spíš je náročná na trpělivost. Příprava domácích nudlí není obtížná. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Kapání do polévky , játrové knedlíčky, fritátové (celestýnské) nudle , svítek, sedliny a další zavářky – je spousta možností, co dát do polévky. Dnes vám však prozradím recept na domácí babiččiny nudle , které jsou důstojným doplňkem každého dobrého, silného vývaru. Jak uvařit nudle do polévky. Nudle by rozhodně neměly chybět v žádném domácím vývaru. A není nad nudle domácí.


Udělat nudle do polévky doma není žádná věda. Nejvíce času překvapivě zabere jejich sušení. Máme-li nudle do polévky z obchodu, hravě je uvaříme během chvilky.


Skrblík Vám poradí, jak uvařit nudle. Vyzkoušejte náš výborný domácí poctivý a odzkoušený top recept babiččiny domácí nudle do polévky ⭐. Nebo vybírejte další #128081; vyzkoušené základní recepty a postupy. Suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Na válu těsto válíme tak, že těsto několikrát při válení otočíme a poprášíme moukou, aby se nelepilo.


Do mouky uděláme jamku a přídáme do ní vejce a vodu. Vidličkou postupně promícháme s celou moukou. KRÁJEJTE NUDLE Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Poté dáme směs na vál, který je. Vhazujte je do vroucí polévky a pět minut vařte.


Zbytek nudlí nechte dokonale proschnout a uschovejte je do vzduchotěsného boxu na příště. Ostatní komerční produkty proto doporučuji uvařit zvlášť. Jedině sna když vaříme jen malé množství polévky – přesně na jeden obě koupené nudle nasypeme do polévky , minutu vaříme a pak necháme pod pokličkou mimo zdroj tepla „dojít“.


Moje domácí nudle do polévky. Všichni milují domácí nudle , ale málokdo zná recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky