pondělí 23. května 2016

Domácí chléb

Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb.


Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte? Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus.

Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení. Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Recepty na domácí chléb , ze kterých se vám budou sbíhat sliny Autor: Kitchenette. Bramborový kváskový chléb s ořechy Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky, v našem výběru najdete velkou porci inspirace! Domácí chléb z žitné mouky i podmáslový.


Někdo dává před rohlíky a houskami přednost chlebu. Ten se ostatně k tradičním silvestrovským pochoutkám, jako jsou vepřové koleno nebo hovězí jazyk, hodí víc. Chléb si ale snadno upečete i doma a navíc levněji, než kdybyste ho kupovali v pekárně.

Chleba s acidem z domácí pekárny. Můžeme přidat i semínka. Tématické fráze: jednoduchý recept na chleba jednoduchy chleba jednoduchý domácí chléb v troubě jednoduchý chléb jednoduchý recept na chléb nej recepty chleba recept na jednoduchy chleb recept na domácí chleba domácí chleba recept domaci chleba nejjednodušší chleba jednoduchý recept na chléba do trouby jednoduchý domácí. Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci. Pro hnětení těsta jsem využila domácí pekárnu, můžete samozřejmě použít kuchyňský robot, elektrický šlehač s hnětacími metlami nebo prostě lidský pohon – mísu a vařečku.


V prvním kroku smísíme prosátou hladkou mouku s vodou. V domácí pekárně dáváme dolů tekutiny a až na to mouku. Přidáme 3g celozrnné pšeničné, 3g celozrnné žitné, (já si to upravila na 4g hladké mouky, 1g žitné, 100g špaldy) lžíčky soli, semínka = Klas - minuty. Nechte krátce promísit.


Chléb lze samozřejmě upéct v pekárně na chléb , do které „jen“ nasypete chlebovou směs, kterou koupíte, ale není to ono. Chuť a konzistenci chleba ovlivní samozřejmě výběr mouky. Mouka ovlivní chuť chleba.


Většinou se na chléb používají mouky s vysokým obsahem lepku, jako jsou bílá pšeničná nebo celozrnná. Odzkoušený recept na vynikající domácí chléb. Chléb je dělaný 1:klasické hladké mouky a špaldové mouky.


Tento domácí chléb má krásně křupavou kůrku a. Hrnkový recept na domácí chléb , který je měkoučký jako pavučinka.

Někdy jsem četla o kváskovaní, velmi mě to fascinovalo, no přišlo mi to zdlouhavé a náročné a tak jsem zůstala věrná droždí. Věřím však, že jednou se ke kváskování dostanu a vyzkouším to. Lidé se v posledních týdnech soustředí na domácí pečení daleko víc, než tomu bylo dřív.


Proto je nám jasné, že každý recept v tomto duchu jistě oceníte. Nejraději a hlavně kvůli chuti a vůni peču chléb kváskový, ale občas není čas a je potřeba na změnu plánů reagovat rychle. Když vás někdo pozve třeba na grilovačku a chcete přinést dobrý chléb s láskou pečený, tak se vám bude hodit tento recept. Ale výsledek stojí za to.


Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky