čtvrtek 19. května 2016

Jak vyčistit nerez digestoř

Jak a čím čistíte digestoř aby tam nezůstávaly takové ty hnusné mapy? Postupem času se však nerezová digestoř zamastila, ulpívají na ní otisky prstů a již dávno nevykazuje takové estetické vlastnosti, jako při svém nákupu. V tomto článku si prozradíme, jak takovou nerezovou digestoř vyčistit bez jakékoliv šmouhy a zbytečné námahy.


Usazenou mastnotu z digestoře vyčistíte například pomocí jedlé sody nebo čistícího roztoku z vody, čpavku a soli. Jak vyčistit digestoř v kuchyni? Použít samozřejmě můžete i odmašťovací přípravky běžně dostupné v obchodech.

Jenže tam se místo na zářivý lesk koukáte na otisky. Jak čistit digestoř a jaké prostředky používat. Jak ale zvládnout nadlidský úkol a nerez dobře a jednoduše vyčistit ? Pokud byste nerez poškrábali, zbavili byste ho nenávratně jeho lesku. Nechám uschnot,nakonec leštím červenou diavou,výsledek je supeeer.


Digestoř často bývá negativní vizitkou našeho domova. Vypadáme potom jako líné hospodyňky, které nejsou schopny umýt obyčejný filtr. Snažit se ale můžeme často jak kolik chceme, ale filtr z digestoře se neleskne a stále jsou na něm ty mastné stopy.


A co je nejhorší, oprskaný je i samotný digestoř.

Nerez - chladná ale symbolizující čistotu a moderní vzhled A právě v oné čistotě často vězí háček. Chcete-li, aby Vaše digestoř a jiné domácí spotřebiče zase zářily jako nové bez otisků prstů. Stačí znát pár triků, které Vám usnadní práci.


Neutrácejte tisíce za nejistý výsledek Regály v drogeriích se jistě prohýbají pod. Kdo digestoř používá prakticky denně, ví, jak rychle se filtr zašpiní od prskajícího oleje a všemožných výparů z jídel. Vrstva lepkavé špíny se utvoří raz dva, ale dostat ji pryč už taková legrace není. Tuk se táhne a vytváří fleky, které není vůbec snadné vyčistit.


Tipy, jak na to Nerezové spotřebiče sice v kuchyni vypadají skvěle, ovšem mnohem hůř se udržují. Proto jsme zjistili, co na nerez platí a jak dosáhnout toho, aby vaše kuchyně byla jako nová. U lesklého nerez nádobí tedy pouze dna a vnitřky, lesk by se. Láďa Hruška naučí diváky vyrobit si minipařeníček z plata od vajec.


Poradíme vám, jak vyčistit filtr digestoře snadno a rychle, a to dokonce bez použití chemikálií. Vystačíte si jen s jedlou sodou. Na zanesený digestoř nejenom není hezký na pohle ale ohrožuje dokonce vaše zdraví. Podle výpočtu zjistíte, jak velký výkon od digestoře požadujete. Ideálně by měla výsledný objem vzduchu v místnosti vyměnit alespoň desetkrát za hodinu.


Změřte si, do jaké vzdálenosti od varné desky chcete digestoř umístit. Výrobce vždy uvádí, kolik centimetrů musí minimálně být mezi varnou deskou a digestoří.

Povede-li se na nerezu způsobit nějakou šmouhu nebo připáleninu, můžete využít obyčejnou sodu v prášku. Pro lesk nerezového nádobí i spotřebičů využijete obyčejný ocet. Nádobí umyjte umyjete v horké vodě s trochou saponátu, dřez nebo spotřebiče omyjte hadříkem namočeným v horké vodě. Nerez je jedním z nejodolnějších materiálů, který se hodí k mnoha domácím i průmyslovým účelům. Jeho chromový film zajišťuje, že je odolný proti rzi a nečistotám a když o něj budete dobře pečovat, bude daný předmět chránit.


Všechny totiž nejsou stejné, nemusí vám vyhovovat a leštit tak, jak byste si představovala. Než vyházet několik stokorun, abyste jich vyzkoušela více, raději dejte na babské rady. A zde jsou jejich vyzkoušené rady.


Pokud se vám při vaření, pečení či smažení připálí na vašem nádobí jídlo nebo tekutiny, zkuste připáleniny odstranit jedním z těchto postupů: pomocí jedlé sody, soli, citrónové šťávy nebo Coca-Coly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky