pátek 13. května 2016

Soustružnický nůž úhly

Soustružnický nůž představuje typickou geometrii řezných nástrojů. To znamená, že řezná geometrie při vlastním obrábění může být jiná než geometrie nože, jednak podle polohy stopky vůči ose obrobku (natočení nože), jednak podle polohy špičky vůči ose obrobku (pod nebo nad). Nože mohou mít různé úhly , vše podle požadavků klientů. Je jich hodně druhů, každý je na specifickou práci, soustružnický nůž může být celý z rychlořezné oceli, může mít vyměnitelnou destičku ze slinutých karbidů, která je k tělesu nože připevněna pomocí upevňovacího mechanismu.


Mimo to, je označování řezných úhlů shodné pro všechny řezné nástroje ať už jde o nástroj otvorový či např. Nejlepší je ale vysvětlit si tyto úhly a jejich význam na soustružnickém noži. Hodnoty optimálních úhlů č. Plocha spodní části tělesa nože, kterou nůž dosedá k nožové hlavě, nazýváme ložná plocha (základna).


Pro nejlepší obrábění je důležité, aby řezná část nože měla neporušené ostří, co nejhladší čelo, hlavní hřbet a správnou geometrii - řezné úhly. Hlavními řeznými úhly. Můžete si vybrat soustružnické nože s připájenou destičkou nebo nože pro vyměnitelné břitové destičky, které se hodí zejména pro velmi produktivní soustružení. Po opotřebení všech hran destičky ji můžete snadno nahradit novou.


Použitím jiného typu destičky takénbsp;získáte nový nástroj - např. Podélné – u podélného soustružení se nůž posouvá rovnoběžně s osou vřetene obvykle směrem od koníka k vřeteníku. Tento způsob se používá k soustružení vnějších i vnitřních rotačních ploch. Nabízené kvalitní soustružnické nože jsou vyráběné z kvalitních materiálů, vysoce odolné proti opotřebení a použitelné i na tvrdé materiály. Pomůckou může být vzor, který byl k dotazu připojený.


Soustružení Frézování Vrtání Upínání Rádlování Zpětné zahloubení. Je-li nůž upnut do osy soustružení, jsou při soustružení zachovány předepsané úhly a nůž správně odebírá třísku. Desítky soustružnických nožů skladem! Vyberte si kvalitní soustružnický nůž dle svých požadavků.


Nabízíme závitové nože, rohové, závitové a mnoho dalších. S32U-SCLCL 12-A držák pro VBD soustružnický nůž vnitřní. Dále pak průřez stopky nože bxh a výšku špičky nože h1.


Nástroj – soustružnický nůž. Moderní soustružnické nože s břitovými destičkami ze slinutých karbidů nebo s keramickými řeznými destičkami. Obsah dodávky: upínač držáku. Dostupný za dny 7Kč bez DPH. Klasické soustružnické nože pro běžné obrábění menšími rychlostmi.


Vhodné íro neseriové soustružení ocelí, nerezů, kovů, litin, plastů apod. Možnost platby předem na účet nebo dobírkou! Obrábění vyššími a středními řeznými rychlostmi s malými a středními průřezy třísek. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a pohodlné obchodování.


Dláta obvykle mají dvojitý břit, a uhly břitu jsou menší než na škrabkách. Je to velmi všestranný nástroj, který je také potřebný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky