čtvrtek 12. května 2016

Lednicko valtický areál

Rozkládá se na ploše zhruba 2kma je považován za nejrozsáhlejší člověkem vymodelované území v Evropě a pravděpodobně i na celé planetě. Jeho rozloha je 28km2. Jedná se o komplex převážně loveckých zámečků, vyhlídek a různých krajinotvorných prvků z jejichž celkového počtu se zachovalo pouze 15. At that time, a fortress was built here to guard the river crossing.


It was acquired by the Liechtenstein family a hundred years later and in the 16th century it was rebuilt to become a representative chateau of this important noble family. An absolutely unique park has been created here over the centuries, full of rare tree species, romantic little buildings, fishponds and beautiful little corners.

Kousek od hranice země české s krajem rakouským, na Moravě jižně od Brna, stavělo se před staletími honosné sídlo. Zdobila jej lomená okna, arkýře, cimbuří a fiály a obepínal rozsáhlý zámecký park. V areálu lze navštívit akvárium Malawi či přehlídku dravců. Je pokládán za nejrozsáhlejší komponovanou krajinu v Evropě a možná i na světě.


Na severozápadě na něj navazuje CHKO Pálava. It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.


Obec se pyšní oficiálním titulem „hlavní město vína“.

První písemné zmínky o osadě jsou z počátku 13. Lednicko Valtický Areál. Víte, že Bezděz nedaleko Mladé Boleslavi si vysloužil přezdívku „král hradů“? Prý je tu dodnes ukryt poklad z někdejšího kláštera, jež Bedřicha Smetanu inspiroval ke složení opery Tajemství. Na jihu hraničí s Rakouskem , na západě s Pálavou a na severovýchodě s řekou Dyje.


Během procházek či projížďky areálem budete potkávat prvky barokní architektury, novogotický zámek i stavby v romantickém stylu. Stavba Minaretu byla zahájena koncem 18. Náš tým se již několik let specializuje na společenské akce a zejména na svatby.


Můžeme Vám tak přichystat svatbu na rozkvetlé louce nebo v prostorách hotelu nebo penzionu vždy k Vaší maximální spokojenosti. Majestátné zámky, romantické zříceniny, empírové besídky, originální rozhledny. Rod po sobě zanechal celkem osmnáct historických památek. K dispozici Vám je 4-lůžkový apartmán (s kuchyňkou a soc. zařízením), jeden 2-lůžkový (se soc. zařízením a možností třetího lůžka) a dva 2-lůžkové pokoje (oddělené ložnice, společné foyer a soc. zařízení). Pro své výjimečné přírodní a kulturně-historické hodnoty bylo území mikroregionu zapsáno dne 7. Seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.


Vyberte si z největší nabídky až 1ubytováni. Nádherná příroda, okouzlující památky a Moravská pohostinnost na každém kroku. Svítící siluety dnes postupně obnovených zámečků a chrámků vtiskují tomuto dílu člověka a přírody neopakovatelné kouzlo.

Dovolujeme si Vám nabídnout nejen nocleh. Máme pro Vás klidné místo kde si odpočinete, nebo aktivně prožijete Vaše volné dny. Ubytování najdete v obci Hlohovec.


Od té doby se postupně měnil ve nádherný barokní park. Knížata z Liechtensteinu proměnila svá panství mezi 17. Tento areál se řadí mezí největší upravované krajiny v Evropě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky