úterý 9. července 2019

Likérové špice recept

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Z tejto dávky ich je - kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.


V tomto videu najdete návo jak si špičku připravit doma a troufám si říci, že. Na druhú deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom.

Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na okrúhle piškóty(ak nemáme tú špeciálnu špičku môžeme cukrárskym vreckom vytlačiť na piškóty a spravíme dierku uprostred). Samé sa nám to bude zužovať a keď už je to dosť vysoké, potiahneme do. Konečne vidím recept na špice s likérom. Som zástanca tej pravej naturálnej chuti aj v koláčoch. Na ich prípravu v pohodlí vlastnej kuchyne si trúfne len málokto a tak sú pre mnohé gazdinky akousi nedosiahnutou métou.


To sa však môže zmeniť. Pripraviť likérové špice ako z cukrárne síce nie je najjednoduchšie, no zďaleka to nie je také náročné, ako.

Budeme potřebovat speciální dvojitý nástavec na likérové špičky, který je k dostání v potřebách pro cukráře ! Na piškoty používám ten nejmenší. Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a dáme asi na čtyři minutky povařit. Při vaření, asi na stupeň. Nastriekas male buchticky velkost asi ako vacsia stara korunácka na plech pokrytý papierom. Potom pokracujes v postupe ako som rozpísala.


Polievam tak ze mám hrniec s cokoládou zoberiem si naberacku a spachtlu na tu spachtlu. Ingredience: med 1gramů, mandle 1gramů (strouhané), mouka pšeničná polohrubá gramů, ořechy gramů (strouhané), bílek kusy, máslo gramů (rozpuštěné), tuk (na vymazání plechu), vaječný koňak (hustý, na naplnění), čokoládová poleva tmavá (na přelití), čokoláda 2gramů, cukr moučkový 1gramů, žloutek kusy, máslo gramů, smetana 3. Ještě za dob pradávných jak tomu říkám my doma, jsme při každé návštěvě cukrárny neodolali fantastickým likérovým špičkám. Krémový základ byl vynikající a ta likérová nádivka se nedá ani popsat.


Nedávno jsem se setkala s kamarádkou, kterou jsem neviděla ani nepamatuji kdy a došli jsme k tomu, že kdysi jsme sedávali v cukrárně a při našich rozhovorech. Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky.


Markét, ty jsi vážně neskutečná! No, nejspíš se do nic pustím buď až budu v důchodu, nebo až děti odejdou na školy, každopdáně, smekám všechno co mám po ruce!

Kč a sáček, dělá přímo dutou trubičku, pak naplnit. Tématické fráze: tncz nova bombicky recept recept na bombičky bombičky cokoladove bombicky krém do bombiček recept bombičky domaci bombicky bombička recept tncz nova berušky bombicky zakusek zakusek bombicky bombicky cokoladove recepty na bombičky recepty bombičky formicka na bombicky tncz nova levné recepty krém s omegou. Recept starý asi sto let. Vynikající pochoutka, kterou připravuji každý rok na Vánoce a pokud mám chuť tak i někdy během roku.


Je to sice pracnější, ale já to miluju. Tu práci, tu vůni, tu chuť, tu atmosféru, no prostě vše co se týká Vánoc a těchto koláčků. Buflerová hmota patrí medzi ľahké šľahané hmoty a je špecifická tým, že časť múky nahrádza škrob, krémový prášok, alebo kukuričný. Spracujte na hustú hmotu a dajte vychladiť.


Z hmoty pomocou formičiek na úliky vyformujeme špice. Keksy natrite džemom a položte na ne špice. Polejte čokoládovou polevou, posypte orechmi a vložte do papierových košíčkov.


POTREBNÉ PRÍSADY dl vody, lyžice Solamylu, dkg cukru, dkg várovej čokolády, dkg Cery. Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru. Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku. Mám veľký mraziak,tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice.


A tie čo sa mi nepodaria a popadajú,zmiesim do jednej misy,pridám namleté. Ako mozete posudit moje likerove spice nie su uplne spicove, lidicky, ale ta chut, taaaa luxusna chut za tu drinu urcite stoji! A tiez mamina radost, pretoze spice boli darcek k jej narodeninam. Likerove spice recepty, ktoré budete milovať. Pripravte si ingrediencie a môžete sa pustiť do varenia Likerove spice.


Likérové špíce recepty, které budete milovat. Užite si objavovanie nových pokrmov a jedál z najlepších Likerove spice receptov zo Slovenska i zo. Pripravte si ingrediencie a môžete sa pustiť do varenia Špice s likérom.


Vyberte si zo stoviek receptov na Špice s likérom, ktoré sa vám budú ľahko a rýchlo variť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky