Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Omyté brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.
Na sádle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a nasekaný česnek.
Tématické fráze: š´touchané brambory stouchane brambory se zelim šťochané brambory brambory na cibulce štouchané brambory jinak štuchané brambory stouhane brambory šťouchanébrambory šťouchané brambory s cibulí šťouchané brambory na cibulce a slanině štˇouchané brambory štouchné brambory nejlepsi recepty z brambor. Brambory povařte asi minut v osolené vodě doměkka. V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete.
Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané. Jenomže právě proto, že na jejich přípravě není zdánlivě nic složitého, se o nich málokde píše nebo mluví. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky).
Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Vybírejte vyzkoušené recepty na Šťouchané brambory , Bylinkové šťouchané brambory , Šťouchané bylinkové brambory se slaninou, Šťouchané brambory s kapustou a pórkem, Uzené se šťouchanými bramborami nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. A rozhodně nemůžeme zapomenout na klasickou lepenici s kysaným zelím nebo výbornou nastavovanou kaši s kroupami a česnekem. Jsou více slavnostní než obyčejné vařené brambory a mezi strávníky jsou velmi oblíbené.
Nejlépe se samozřejmě hodí k masovým pokrmům, ale dají se klidně jíst i samotné. Když se řekne šťouchané brambory , určitě si vybavíš rozmačkané brambory s cibulí. Nic proti nim, já je takhle zbožňuji, ale nedávno mi padl do oka zdravý recept na luxusně vylepšené šťouchané brambory. Jsou totiž s čerstvým špenátem, rajčaty a hráškem – veliká dobrota :-). Stouchane brambory pohlreich recepty, které budete milovat.
Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promíchejte a přidejte zbylou smetanu podle toho, jakou chcete získat výslednou.
Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Šťouchané brambory s červenou řepou a žampiony. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Jednoduché na přípravu, s nekonečnou možností variant i jejich kombinací.
V této úpravě také elegantně spotřebujeme zbylé brambory z předchozího dne. Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory , které vám zbyly například z přípravy salátu. Tyhle šťouchané brambory se hodí k dušenému či grilovanému masu, zároveň jsou ale i skvělým hlavním chodem. A pozor, jsou návykové na první ochutnání.
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky. Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy.
Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody a rozšťoucháme. Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.