čtvrtek 18. července 2019

Šťouchané brambory

Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Omyté brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.


Na sádle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a nasekaný česnek.

Tématické fráze: š´touchané brambory stouchane brambory se zelim šťochané brambory brambory na cibulce štouchané brambory jinak štuchané brambory stouhane brambory šťouchanébrambory šťouchané brambory s cibulí šťouchané brambory na cibulce a slanině štˇouchané brambory štouchné brambory nejlepsi recepty z brambor. Brambory povařte asi minut v osolené vodě doměkka. V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete.


Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané. Jenomže právě proto, že na jejich přípravě není zdánlivě nic složitého, se o nich málokde píše nebo mluví. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky).


Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Vybírejte vyzkoušené recepty na Šťouchané brambory , Bylinkové šťouchané brambory , Šťouchané bylinkové brambory se slaninou, Šťouchané brambory s kapustou a pórkem, Uzené se šťouchanými bramborami nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. A rozhodně nemůžeme zapomenout na klasickou lepenici s kysaným zelím nebo výbornou nastavovanou kaši s kroupami a česnekem. Jsou více slavnostní než obyčejné vařené brambory a mezi strávníky jsou velmi oblíbené.


Nejlépe se samozřejmě hodí k masovým pokrmům, ale dají se klidně jíst i samotné. Když se řekne šťouchané brambory , určitě si vybavíš rozmačkané brambory s cibulí. Nic proti nim, já je takhle zbožňuji, ale nedávno mi padl do oka zdravý recept na luxusně vylepšené šťouchané brambory. Jsou totiž s čerstvým špenátem, rajčaty a hráškem – veliká dobrota :-). Stouchane brambory pohlreich recepty, které budete milovat.


Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promíchejte a přidejte zbylou smetanu podle toho, jakou chcete získat výslednou.

Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Šťouchané brambory s červenou řepou a žampiony. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Jednoduché na přípravu, s nekonečnou možností variant i jejich kombinací.


V této úpravě také elegantně spotřebujeme zbylé brambory z předchozího dne. Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory , které vám zbyly například z přípravy salátu. Tyhle šťouchané brambory se hodí k dušenému či grilovanému masu, zároveň jsou ale i skvělým hlavním chodem. A pozor, jsou návykové na první ochutnání.


Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky. Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy.


Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody a rozšťoucháme. Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky