úterý 16. července 2019

Parni hrnec recepty

Parní hrnec a vše o něm. Při přípravě jídel můžete používat libovolný počet těchto nástavců (dle charakteru pokrmu a počtu porcí). Nejen to jsou největší klady parního hrnce Tefal. Každý může přidat vlastní recept.


Jednoduchý princip – vynikající výsledek. Když přístroj uvedete do chodu, jídlo se udělá v páře, tím pádem má skoro všechny své vitamíny, minerály a stopové prvky.

Recepty pro parní hrnec už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Napařovací hrnec se skládá z hrnce, napařovacích nádob a poklice. Do hrnce se nalije voda, která se na sporáku přivede k varu, čímž se bude tvořit pára a ta bude ohřívat pokrmy v napařovacích nástavcích, které se položí na hrnec.


Takový hrnec je možné využít i pro klasická vaření na sporáku. Já parní hrnec mám a vařím v něm dost často. Ale já už předtím často používala pařáček, takže parní hrnec od Ježíška byl super dárek a usnadnění vaření. Recepty žádné nemám, já mám nejradši jen tak vařené maso (skoro nesolím, nekořením) a v parním hrnci je to téměř bez práce.


V druhé nádobce budeme dělat rýži.

Do misky na rýži dáme 200g oprané rýže a 300ml vody. Hrnec zakryjeme a paříme cca minut. Jako oblohu můžeme použít čerstvou zeleninu.


Tradiční činská specialita Dim Sum knedlíčky inspirované Českem - plněné směsí z kuřecího masa s freshem z červeného zelí. Připraveny v parním hrnci ETA Cald. Znehodnotíte jen malou část z nich, což se s jinou úpravou jídel nemůže ani srovnávat. Navíc bez tuku, zelenina ani maso se vám nemá.


Objevte s Tefalem široký sortiment parních hrnců na vaření chutných a zdravých pokrmů. Kdo to má rád mini, pro něj je tu MiniCompact. Hlavní základna pojme až litr vody.


Bonusem je průhledný vodoznak, díky. Recepty , na jejichž přípravu nám bude stačit jeden hrnec , jídla do misky po náročném pracovním dni, lehké a snadné jídlo na víkendy, občerstvení na míse pro celou rodinu nebo slavnostní švédský stůl pro celou společnost. A nesmí chybět ani sladkosti a dezerty.


Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec ) - recept : Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Jídlo se v něm připraví skoro samo, je zdravější, chutnější a barevnější, než kdybyste ho smažili třeba na oleji.


Schválně, jak se v něm skutečně vaří? Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů. Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké.

Vaříme v elektrickém pomalém hrnci CrockPot (PDF) zde. Nadstandardní rychlost vaření, výkon, zdravý způsob vaření a moderním design, to je parní hrnec Calderon od Ety s prodlouženou zárukou roky. Poslední měsíc jsem měla možnost vyzkoušet parní hrnec Calderon od společnosti Eta.


Když mi tento pomocník přišel a vybalila jsem ho z krabice, trochu mě vyděsilo množství komponentů, ale záhy jsem zjistila, že jeho sestavení a provoz. Pomalý hrnec vám, i přes svůj název, pomůže čas ušetřit a ještě k tomu vařit zase o chlup zdravěji. I když u nás je poměrně novinkou, v Americe v něm hospodyňky vaří už od začátku 70. Vynález s nízkou spotřebou energie tak rychle oslovil statisíce lidí. Nová generace parních hrnců vyniká kompaktním tvarem a rychlou a jednoduchou přípravou.


Do zásobníku vlijete množství vody podle délky přípravy, do nádob naskládáte potraviny podle druhu, přiklopíte a kolečkem nastavíte dobu vaření. Stěny nádob se začnou rosit a během vteřin je naplní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky