středa 31. srpna 2016

Dochlazovací ventil

Zastaví se oběhové čerpadlo kotle, který má v sobě žhavé palivo, a teplota otopné vody v kotli začne prudce stoupat, protože se teplo z kotle neodvádí. Pri prevádzke kotlov na tuhé palivo môže dôjsť k ich prehriatiu, najčastejšie z dôvodu výpadku el. Zastaví sa obehové čerpadlo kotla, ktorý má v sebe horúce palivo a teplota vykurovacej vody v kotli začne prudko stúpať, pretože sa teplo z kotla neodvádza.


Dochlazovací ventil

DNK ventil dochlazovací dvoucestný DBV1. Kapilárový termostatický dochlazovací ventil určený k ochraně kotlů na tuhá paliva před přehřátím. Dodávají se v provedení pro přímé umístění na kotel s čidlem přímo v otopné vodě nebo kapilárové s čidlem v jímce. Pro peletkové kotle je k dispozici dochlazovací kapilárový ventil do podavače paliva, který v případě poruchy zabrání vznícení peletek v podavači.


Zejména pro případy, kdy dojde k výpadku elektrického proudu a oběhové čerpadlo přestane odvádět z výměníku horkou vodu. Možné použití je jen pro kotle do článků! Otevřením přívodu chladicí vody odvádí teplo z dochlazovacího výměníku kotle a tím chrání kotel před přehřátím v případě havarijní situace. REGULUS DBVventil pojistný. Plynové topidla (Vafky) Termostaty.


Elektrické podlahové topení. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Dochlazovaci ventil najdete a porovnáte na Srovnanicen. Nově přehlednější a rychlejší.


Tepelně bezpečnostní vypouštěcí ventil kapilára m otevření při teplotě topné vody 97deg;C, plného otevření ventilu 110deg;C max. Bezpečnostní ventil k dochlazovací smyčce. Jednocestný ventil chrání kotle na tuhá paliva před přehřátím a možným poškozením kotle.


Při dosažení maximální teploty ventil aktivuje dochlazovací smyčku kotle. Teplota termostatického ventilu: 95°C. Maximální kapacita: kW. Automatický odvzdušňovací včetně montážního ventilu se zpětnou klapkou pro rychlé a kvalitní odvzdušnění systému.


Konstrukce vybraných typů je rozebíratelná, takže umožňuje snadné vyčištění ventilu. Ventily mají patentovaný dvou komorový odvzdušňovací princip. Pojistný ventil je zařízení, které při překročení nastaveného přetlaku automaticky otevře a tím odvede médium mimo chráněné zařízení. Odpouští se většinou do volného prostoru.


Dochlazovací ventil

Používá se na tlakových nádobách, kotlích, v topných systémech, ohřívačích, a všech systémech, které je třeba chránit před nárůstem tlaku. Pevná jednokřídlová dvířka. Ta kotel ochladí, a tím zabrání jeho přehřátí.


Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Termostatický ventil určený pro dochlazení kotlů na tuhá paliva bez dochlazovacího výměníku. Cenově je to skoro na stejno, jen funkčně mně připadá lepší právě dochlazovací smyčka, nevpouští do kotle vodu o cca 7°C.


Jestli tedy chápu správně funkci ventilu. Prosím tedy o případné vysvětlení a radu. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky