čtvrtek 18. srpna 2016

Jak našlehat mléko ručním šlehačem

Vždy volte kvalitní plnotučné mléko. Aby vám šla pěna vůbec ušlehat, mléko musí mít větší obsah tuků a bílkovin. Vybírejte takové, které vám chuťově vyhovuje. Existuje několik možností, jak si doma dobrou mléčnou pěnu vyrobit: 1. Ruční šlehače (tyčové mixery apod.) Klasickým kuchyňským robotem, tyčovým mixerem nebo ručním šlehačem , metličkou apod se dá rozhňácat, rozmixovat, a tím tak trochu také našlehat ledasco.


Optimálního výsledku ale touto metodou nedosáhnete. U šlehačů s ohřevem volte vnitřní části v nerezovém provedení nebo v podobném, ke kterému se horké mléko nepřipaluje a horká pěna nebude lepit. Pomocí pěničů mléka zcela jednoduše a bez námahy. Ideálně si vyberte plnotučné mléko , se kterým jsou výsledky prokazatelně nejlepší.


Jak udělat smetanu z mléka. Pokud potřebujete šlehačku, ale na poslední chvíli vám došla smetana na šlehání, nepanikařte - stále je naděje! Přestože výroba vlastní smetany z mléka může znít jako strašlivá vyhlídka, je to ve skutečnosti pozo. Máslo, vejce a cukry šleháme ručním šlehačem , dokud se nespojí a nejsou trošku našlehané. Poté přidáme mouku smíchanou s kypř.


Osvědčilo se mi opět šlehat mixérem. Výkon 6W dokáže spolehlivě našlehat až 3ml. U takto pokročilého přístroje ani není třeba zmiňovat, že mléko také ohřívá – to je samozřejmost. Nemusíte tedy dělat více porcí postupně.


Během chvíle máte celých 5ml objemu teplých. Co však stojí za zmínku, je nastavitelný počet stupňů ohřevu. Pokud máte doma napěňovač mléka, bude pro vás příprava pěny jednodušší. Mléko nesmí přijít do varu.


Pokud ne, můžete mléko našlehat ručně metlou, nebo za pomoci ponorného mixéru. Nezdá se to, ale dieta „zakazuje“ pití mnoha nápojů, na které jsou lidé zvyklí. Vysadit mléko , sycené nápoje, čaj nebo kávu, to je nepříjemnost. Ti, co byli denně zvyklí pít černý sáčkovaný čaj nebo kávu, pocítí možná i abstinenční příznaky. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Teď v létě dělám ledové latté. Kakao, kokosový cukr a Macu zalijte vodou a pěkně rozmíchejte či ještě lépe prošlehejte ručním šlehačem. Dolijte mandlovým mlékem.


Tip: Pokud použijete mandlové máslo (nápoj bude víc krémovější), přidejte více vody (cca šálek). Ahoj maminky, zítra mám v plánu se skupinkou dětí šlehat šlehačku. Zatím jsem byla zvyklá vždy šlehat šlehačku jen klasickým ručním šlehačem. Ledová káva s luxusní mléčnou pěnou navrch? V Hario přišli na způsob, jak našlehat mléko bez ohřívání.


Zkusíte originální šejkr doma i vy? Není od věci nachladit i konvičku, např. Pokud to neuděláte, mléko se ohřeje rychleji, než ho pára stihne našlehat , a mohli byste ho i převařit (což rozhodně nechcete, protože přehřáté bílkoviny chuť mléka změní a pěna navíc nebude držet). Konstrukce zaujme jak kompaktními rozměry, tak i tím, že součástí je také ochranné pouzdro, které přináší jistotu bezpečného skladování.


Všestrannost zaujme tím, že je možné našlehat jak mléko studené, tak i teplé. Hodí se na frappé, ale i latté, stejně jako cappuccino, či na horkou čokoládu. Jak našlehat šlehačku - Diskuze Omlazení. Poslední dobou se mi nedaří ručně našlehat šlehačku.


Mám jí takovou skoro tekutou ( do svého kafe to naleju, ale návštěvě bych se to styděla dát) Už jsem zkusila růžné druhy šlehaček , šlehat ručně , šlehačem , v nerez nádobě, ale abych docílila pořádně tuhé šlehačky bez ztužovače , tak to mi opravdu nejde. Rozpouštějte na mírném ohni a šlehejte, dokud z mléka nesálá teplo. Vyšlehejte si šlehačku.


V misce ručním šlehačem smíchejte cukr, zakysanou smetanou a šlehačku. Kyselé mléko - recepty na každý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky