pondělí 1. srpna 2016

Chléb s olivami domácí pekárna

Re: Chléb s olivami z Řecka. Babi, vyzkoušeno v domácí pekárně a výsledek všem moc chutnal. I dceři, která nemá ráda olivy. Jen bylinky jsem neměla ty správné, tak jsem dala jen tymián. Bílý chléb s olivami z domácí pekárny.


Celozrnný chléb s dýňovými semínky.

Domácí chléb s anglickou slaninou. Jak dlouho vam chleb vydrzi? Právě dopečený a úžasný!


Dala jsem raději 3ml vody, místo žitné mouky celozrnnou špaldovou (žitnou jsme doma zrovna neměli) a 1g oliv, bez cibulky. Program na Moulinexu Bread of the worl kg a střední kůrka. Do mísy nasypeme chlebovou mouku, cukr, sůl a tymián, zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme sušené droždí a promícháme.


Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na základní chléb. Po zaznění signálu přidáme odpeckované, rozpůlené olivy a pokrájené ančovičky.

Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně, kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit.


Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Tématické fráze: domácí chléb s olivami francouzský olivový chléb pečivo s olivami recepty s olivami domácí chleba s olivami domácí sušená rajčata olivy pedie toskánský chléb chléb s olivami domácí pekárna ušatý chleba domácí pekárna chléb s olivami chléb z domácí pekárny s olivami chléb s olivami v. Díky svému zpracování a funkční výbavě je vysoce multifunkční. Zvládne upéct nejen voňavý domácí chléb nebo rohlíky, ale také umí obratně zpracovat těsta na pizzu, koláče, mazanec nebo čerstvé ovoce na marmeládu.


Chléb s olivami a oregánem v domácí pekárně - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Chléb s olivami a oregánem v domácí pekárně. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Tématické fráze: domácí protlak domácí rajský protlak domácí chléb s olivami chléb s olivami rajčatový chleba z domácí pekárny výroba domácí mocarela domácí pekárna recepty chléb domácí mocarela recept chleba domácí chleba olivy domácí pekárna chléb recept na domácí protlak rajský protlak domácí recept. Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku.


Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. Ten je mírně nakyslý, lépe stravitelný a vláčnější než chleby s příměsí droždí. Formu vložte do předehřáté trouby – v bio pekárně sice trouba zabírá celou zeď a formičky jsou spojeny po čtyřech, domácí postup je však prakticky stejný. Pečte asi půl hodiny, až se chléb zvedne a zezlátne.


Do trouby můžete spolu s bochníkem vložit nádobu s vodou – vznikající pára ho bude zvláčňovat. Droždím vonící tekutinu dejte na teplé místo a vyčkejte zhruba půl hodiny, až kvasinky začnou pracovat. Jakmile kvásek naplní hrnek po okraj, vlijte jej do mísy s moukou, promíchejte a přidejte dva hrnky vody o stejném objemu, jako byly hrnky s moukou.

Těsto propracujte v míse vařečkou, pak rukama a nakonec jej vyklopte na vál. Tak dnes moje premiéra s domácí pekárnou a tímhle receptem. Chutove je moc dobry, kurka krasne krupe, neni propadly ani nejak zdeformovany. Akorat ten vnitrek je trochu blativejsi tak snad to priste vyresi hustejsi testo. Moje pekarna asi neumi pridat minuty peceni navic jeste nad pecici program.


Tak budu muset vychytat konzistenci testa. Pekla jsem chléb poprvé, je vynikající,držela jem e receptu, mám jen levnou horkovzdušnou troubu, předehřála jsem na 22 po vložení bochníku jsem zmírnila na 18 přikryla po chvíli alobalem, na dno trouby hrnek s vodou, občas potřít, kůrka není tvrdá, třeba moje zkušenost s horkovzduchem někomu pomůže, autorovi receptu děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky