pátek 30. října 2015

Jablečná marmeláda v domácí pekárně

Recept na jablečnou marmeládu. Jablečná marmeláda není produktem, který by se v domácnostech v nějaké větší míře vyráběl. Marmeláda bez želírovacího cukru je pak stále tekutá.


Ocenil jsem že se sma vypla když jsem u toho usnul. Jahodová marmeláda v domácí pekárně - recept: Jahody očistíme, omyjeme a napůlíme (není nutné, ale jsou potom v marmeládě menší kousky).

Jde to v pekárně bezva já v ní i škvařím sádlo. Jablečná povidla mají v našich zeměpisných šířkách dlouhou historii. Ty tam jsou však doby, kdy naše babičky stály u kamen a míchaly v hrnci pověstná povidla, která se tak ráda připalovala. Nyní si můžete povidla či marmelády snadno připravit v domácí pekárně. Tématické fráze: letní jablka recepty letní jablka marmeláda z letních jablek recepty z letních jablek co z letních jablek co udělat z jablek džem z letních jablek letní jablka recept marmeláda z jablek co udělat z letních jablek džem z jablek jablečná marmeláda z domácí pekárny marmeláda z rajských jablek co se da.


Domácí pekárna má rozhodně své místo v moderní domácnosti. Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit.

Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Omyté, vypeckované ovoce pomeleme, nakrájíme nebo nasekáme - záleží jeké chceme mít v marmeládě kousky. Vložíme do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme program MARMELÁDA (u pekárny ETA). Překvapivě domácí pekárna umí mnohem více než jen péct chleba. Pomeranče oloupejte a přesypte do domácí pekárny a přidejte želírovací cukr.


Opravdu vynikající recept - jako od babičky. Lenka Rutteová Není nic jednoduššího, než si vyrobit marmeládu v domácí pekárně. Tak jsem zkusila dát místo jablek a rozinek ořechy nahrubo a kousky čokolády, jenomže čokoláda se při míchání v teple rozmíchala, tak jsem zvědavá, jaká to bude hnědý zákalec, hlavně, že jsem pitomec začátečník na domácí peci. Moc dobrá,krásně nakynutá a chutná,přisypala jsem trochu mouky.


Nevíte prosím někdo jak se dělá marmeláda v domácí pekárně ? My máme v receptáři pouze jak se dělá z citrusových plodů a to se dělá ze štávy, ale pokud bysme to dělali z meruněk tak netuším teda jak , díky za případnou radu K. Pustila jsem se do experimentnu - vyrobit jablečná povidla v domácí pekárně. Napadlo mě, že by to možná šlo dělat v domácí pekárně programem na džem. Poté v mixéru pomerančovou šťávu smíchejte s kousky kiwi a směs přelijte do domácí pekárny.


Přisypte cukr, želírovací prostředek a nastavte program „Džem“.

Po minutách je marmeláda na světě, plňte jí pečlivě vymyté sklenice a pevně je utěsněte víčkem. Spojení jablek a rybízu v lahodné marmeládě. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Obdivuju váš zápal, ale osobně nemusím vše dělat na koleně, takže k výrobě marmelád využíváme domácí pekárnu , když už ji máme doma, a želírovací cukr. Dělala jsem třešňovo – rybízovou marmeládu , ale přiznám, že srabácky v pekárně.


Přece jen u plotny moc. Háky V malé pekárně bývá jeden hák, ve velké dva. Lepší pekárny háky před pečením zasouvají, u levnějších modelů je nutné háky po dopečení vytáhnout. Dělaly jste už některá marmeládu v domácí pekárně ? Díky svému zpracování a funkční výbavě je vysoce multifunkční. Zvládne upéct nejen voňavý domácí chléb nebo rohlíky, ale také umí obratně zpracovat těsta na pizzu, koláče, mazanec nebo čerstvé ovoce na marmeládu.


V troubě – do předehřáté trouby na 180’C dám hrnec, nebo vyšší pekáček, do kterého naskládám naplněné a zavíčkované skleničky. Dám do trouby na 180’C a počkám, až uvnitř sklenice začne marmeláda bublat a sterilizuji ještě minut. Těsto: Je těsto na buchtičky dělávám v domácí pekárně , nejdříve dám všechno tekuté, pak sypké a navrch dám droždí.


Mléko dávám běžně napůl s vodou, nebo dávám rostlinné mléko. Pokud budete dělat těsto ručně, udělejte si nejprve kvásek ze 100ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí a vypracujte si.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky