pondělí 12. října 2015

Tesařská širočina

Používá se k ruční výrobě trámů a to hlavně na dočištění po opracování sekerou hlavatkou. Obvykle mají vychýlená topůrka, aby při tesání materiál nepřekážel ruce. Co je to tesařská širočina ? Topůrko této sekery je vyrobeno tak, aby se dostalo co.


Můj děda tímto způsobem vyrobil spoustu trámů i když velkou cirkulárku doma měl. Tesařská sekera- Širočina.

Dalším důvodem pro tesání je váha klád a manipulace s nimi. Ručně vyrobená tesařská sekera, zvaná širočina , bez násady. Vyrobena okolo poloviny 19.


Původní stav po očištění od koroze a ošetření voskem. Univerzální tesařská sekyra oboustranně broušená, se symetrickou hlavou. Tato stránka je rozcestník, tj. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek.


Vítejte na stránkách hobby diskusního fora Prima rady.

Něco podobného se tady na Detektorwebu občas objevuje a autoři fotek píšou, že šli směrem za světlem nebo na místo, kam dopadal sluneční paprsek a něco tam našli. Má dlouhou mírně prohnutou čepel. Na levé straně je lehce viditelná čára kovářského sváru čepele z tvrdé ocele s vlastní sekerou. Tento důležitý výrobní postup byl generacemi kovářů doveden k dokonalosti.


Pracovní část = ostří musela být velmi tvrdá, přitom dobře brousitelná a trvanlivá. Nosná část sekery musela být velmi pevná, houževnatá a odolávat. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a pohodlné obchodování.


Sekera tesařská 700g 420mm tzv. Nářadí užívané tesaři k ručnímu opracování stavebního dřeva používaného na stavby stěn roubené nebo hrázděné konstrukce, stropy a konstrukce dřevěných krovů (koncept, MaČe). Prodám let starou tesařskou sekeru širočina. Pohon pro otvírání oken, světlíků, větracích šacht.


Nejdříve se musíte přihlásit. Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu širočina. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři. Snažíme se postupně vlastními silami také rozšiřovat slovník, kdyby však každý.


Okolí Hranic na Moravě.

Nalezl jsem celkem možností výsledku pro legendu křížovky. Chcete mít slovník neustále k dispozici ve svém mobilu? Gotická tesařská širočina a jiné nálezy. IROČINA , TESLA,TESLICE. Opět se na mne usmála po dlouhé době.


Dnes po noční opět zabušil absták a tak jsem vyrazil na starou lokalitu,kde jsem kdysi kopnul podobnou sekyru. Jedná se o gotickou tesařskou širočinu se kter. Festa tesařská 700g 420mm tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky