úterý 2. května 2017

Jak trimovat psa

Jak trimovat psa

Zjistěte, kdy je vhodné trimovat psa i jak a čím správně psí srst trimovat. Pokud tuto techniku neovládáte, můžete nechat svého psa trimovat v salonu anebo si pořídit některé ze zcela bezpečných trimovacích pomůcek, které vám trimování maximálně ulehčí a provádět tuto péči o srst psa pravidelně doma. Proto je vhodné, alespoň zpočátku, nechat si psa upravit od někoho, kdo „ví jak na to“.


Pokud budete při přivolání, chválení nebo kárání psa udržovat stále stejný tón hlasu, pes nebude schopen rozpoznat, kdy něco udělal správně nebo špatně. Nevzdávejte trénink přivolání psa , pokud vás pes nevnímá a zajímá se o vše kolem, jen ne o vás. V této chvíli začíná výcvik psa připomínat výchovu dítěte.


Ahoj, mrkněte na nové video, ve kterém se Ferda změní v nového psa. Ferdu někdo nechal uvázaného ve křoví u stromu. Byl hubený a jeho srst byl jeden velký dred. Vzhledem k tomu, že srst u každého jedince dorůstá v jiném časovém rozmezí, není možné předem určit, jak často by se srst měla trimovat.


Většinou se úprava provádí přibližně každé čtyři měsíce, ovšem jsou psi, u kterých je nutné provést úpravu častěji. Proč by jste chtěla trimovat hladkosrstého psa , když podle vyjádření těch, co tohle znají, trimování není nijak příjemná procedura pro psa (což jsem právě pochopila i od myslivce) a celkem náročná i pro toho, co to dělá. Já bych to tedy psu nedělala, normálně bych ostříhala nakrátko.


Před pořízením psa do domácnosti je nutné vědět, jak se o něj starat. Musíte mu zajistit naplnění všech jeho potřeb, jak fyzických, tak duševních. To znamená poskytnout mu vyváženou stravu, čistou vodu na pití, přístřeší a možnost žít v bez. Názorná ukázka trimování irského teriéra v domácím prostředí.


Jak připravit psa na trimování? Pejska na úpravu trimováním rozhodně předem nekoupejte, protože tato úprava by se měla dělat zásadně na špinavé srsti. Doporučuji nekoupat psa minimálně - týdny před trimováním. Chlup v klidovém režimu jde lehčeji z kůže ven, takže to pejska nadměrně nezatěžuje. Psí masáž je skvělý způsob, jak si vybudovat vztah se svým mazlíčkem.


Zároveň můžete vypozorovat potenciální zdravotní problémy, jako třeba nádory či opruzeniny, dříve, než se vymknou kontrole. Máme – li psa , kterého v tomto seznamu nenajdeme, pak se orientujeme podle psa v seznamu uvedeného, který má stejnou a nebo podobnou srst jako pes náš. Majitele hrubosrstých pejsků potěší rady jak trimovat doma například jezevčíka, a jak mu ošetřit přerostlé drápky. Může chovatel trimovat sám? Ano, spousta chovatelů si pejska trimuje doma, a to velmi dobře.


Ale je třeba dodržet pár zása jak správně trimovat , aby to pro pejska bylo pohodlné a bezbolestné. Je nutné dobře se naučit správnou techniku. Dělám proto pro zájemce kurzy trimování. Ale spousta z nich nakonec úpravu. Srst patří mezi typické znaky jednotlivých plemen a bývá jí při výstavních hodnoceních věnována velká pozornost.


Kvalita srsti je do jisté míry podmíněna geneticky. Velkou roli hraje také kvalita a úroveň výživy psa a samozřejmě i péče, která je srsti věnována. JAK ČASTO TRIMOVAT PSA ? U každého plemene dorůstá srst v jiných časových intervalech, takže nelze přesně stanovit časové rozmezí. První návštěva štěněte by měla být již v 6. Týdnu a zpravidla se opakování doporučuje cca každé dva měsíce.


V případě tohoto způsobu úpravy srsti není vhodné ani zanedbání ani. Dnes jsme si v článku ukázali, jak cvičit psa a naučit ho základním povelům. Jednotlivým povelům se budeme detailně věnovat ještě v samostatných článcích.


Pokud i tak nemáte dost a chcete se dále vzdělávat, přečtěte si průvodce výcvikem psa na našem partnerském magazínu. Tento návod vám ukáže šest různých způsobů, jak můžete nakreslit psa. Nakreslete velký kruh a dva menší, které ho dole budou překrývat.


Trimovat doma nebo v salónu? To je zcela individuální záležitost. Ti, kdo svého psa pravidelně vystavují, téměř výhradně preferují domácí úpravu vzhledu.


Právě na výstavách chovatelé sami vidí, co kladně hodnotí porotci, jaké jsou nejmodernější trendy a jak jich dosáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky