čtvrtek 4. května 2017

Jakou moukou vysypat formu

Jakou moukou se vysypává plech při pečení bábovky, polohrubou? Má babička vždy formu vymazala sádlem, nikoli máslem, a vysypala strouhankou. Formu dobře a důkladně vymažu a následně teda vysypu tou hrubou moukou.


Ještě jsem někde vyčetla, že pokud je forma dost členitá, tak se nechá tuk povolit úplně do tekutého stavu, ale aby byl jen vlahý ne moc horký a mašlovačkou - peroutkou se forma vymastí a asi po mírném zatuhnutí vysype a nechá úplně ztuhnout. Prosím Vás, jakou moukou mám vysypat formu na korpus? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Chcete-li se o Jídlo jídlo jídlo jídlo jakou moukou vymazat formu na babovku recept recept recept dozvědět více, přečtěte si naše články. Detail otázky na Odpovědi.


Ahoj je dobré formu vymazat a vysypat moukou kokosem nebo strouhankou… Po upečení přes ní dám prkénko a preklopim… Nechám ji stát preklopenou a přes formu hodím utěrku namočenou v ledové vodě. Jakmile forma trochu vychladne bábovka se pustí sama. Pokud ne stačí trochu klepnout.


O dobrém vyklopení bábovky nebo korpusu z formy rozhoduje především tuk. Prvořadé je používání 1 tuku. Může to být olej nebo tuk, který neobsahuje vodu.


Což ale není případ másla. Hotová bábovka se nám vždy podaří snadno vyklopit, když formu po vymazání tukem dáme na chvíli do ledničky, aby tuk ztuhl,a teprve pak ji vysypeme moukou. Lenka Schimannová, Jablonné Na vymazání formy je nejlepší používat stoprocentní tuk nebo olej,u másla snadno dojde k přepalovánía bábovka bude při okrajích spálená.


Formu na pečení beze dna si vyložíme pečícím papírem a utěsníme (podle fotografií). Vejce vyndáme z lednice a necháme odležet při pokojové teplotě. Nejlépe třeba přes noc.


Můžeme je také například pomocí fénu trochu ohřát. Pečení v nich nejenže trvá docela dlouho, ale zároveň je nezbytné pořádně formu vymazat tukem a vysypat moukou. Vždy však byly na těchto formách upečeny úžasné moučníky, protože uvedené materiály jsou proslulé tím, že absorbují teplo, a potom ho postupně uvolňují.


Počítejte s tím, že pokud pečete bez papírových košíčků, můsíte formu vymazat a vysypat hrubou moukou. Jak vysypat nepřilnavou formu na muffiny? Formu vymažte máslem nebo kvalitním margarínem (třeba Alsan Bio) i na jejím povrchu. Potom formu vysypejte hrubou moukou (nebo krupicí). Rychlá olejová bábovka - beránek - recept: Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr, mouku, pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek do pečiva.


HrubouDoplňuji:Ale já mám ráda místo mouky i kokosovou moučku nebo strouhanku. Důležité je ošatku vždy řádně vysypat moukou , aby se těsto nepřilepilo a při vyklápění nepotrhalo! Dočetla jsem se, že ošatky se vinou (pletou) mokré, postupně sesychají a tak mezery ve spárech nejsou vadou!


Proto se nemusíte bát, pokud ošatku vysypáváte, že vám mouka propadává. Hlinikovou potazenou teflonem, Ja na ty plasty moc nedam, kov je proste klasika pokud se vam nedari z vasi dosavadni forny vyklopit babovku, tak holt proste formou to nebude. Formu musite poradne vymazat a vysypat budto strouhankou nebo krubou moukou. Formy se můžou i vymazat a vysypat moukou.


Pro mě je tento způsob nejlepší s pečícím papírem. Naplníte formu těstem, asi tak zhruba 2cm od horního okraje. Podle velikosti a druhu těsta. Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěnou herou a vysypeme hrubou moukou. Každá trouba peče jinak.


Kakao rozmícháme v trošce stud. Veškeré potřebné ingredience si nejprve navážíme, naměříme, nastrouháme, nameleme i přesejeme. Dortovou formu vymažeme rozpuštěným vychladlým tukem a vysypeme hrubou moukou , prosátou strouhankou, případně kokosem. Teprve nyní se pustíme do samotné přípravy.


Upéct skvělou bábovku nebo koláč pro návštěvu je nejlepší vizitkou dobrého kuchaře. Aby se dílo vždy povedlo a vy jste se nemuseli celé pečení stresovat, jestli dopadne váš zákusek dobře, potřebujete opravdu kvalitní formu na pečení. Ahoj, moc prosim vsechny zkusene cukrarinky, jestli byste mi neporadily nejaky figl, jak se mi podari vyndat dort z formy aniz bych ho musela odrezavat a pak ho po stranach a zespod mela takovy okousany? Dekuju moc za jakoukoliv radu.


Na krém jsem bohužel neměla bezlaktózový tvaroh, tak jsem smíchala bezlakt. Příště třeba tvaroh, poleva dost tekla. Můžu formu i vymazat nebo to bude mít negativní vliv na těsto?


Mouka totiž na stranách samozřejmě nedrží. Jinou formu ani pekáč nemám (pouze titanovou mísu, ale ta je moc velká, takže chleba se rozteče do stran a pak je moc nízký = samá kůrka, houby střídka ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky