středa 31. května 2017

Jak uvařit rýži v sáčku

Máš naprostou pravdu, takto je výborná :-). Dnes už tu sáčkovou vůbec nekupuji a dokonce bych asi i měla problém ji uvařit (odhadnout v sáčku , jestli je dost měkká). To by neměl být pro nikoho z nás žádný problém. Obvykle kupujeme varné sáčky v balení, na kterém výrobce doporučuje postup vaření rýže.


Co ale dělat v případě, že takový postup nemáme po ruce?

A jak si rýži uvařit , která by byla i jemně kořeněná? Možná se vám zdá jednoduché uvařit rýži , někteří lidé však neradi lepivou, rozvařenou, bezchuťovou. Tento recept však nemá chybu. Toto zařízení vaří rýži velmi šetrným způsobem v páře a zachová v ní maximum cenných látek. Rýže je po uvaření dokonale nadýchaná, voňavá a nikdy se nepřipálí.


Hrnec od vás nevyžaduje žádné míchání ani hlídání, a dokonce udrží rýži čerstvou, teplou a vláčnou i po uvaření – a to tak dlouho, jak budete potřebovat. Jak vařit rýži – možnosti. Představíme vám tři základní možnosti, jak si můžete v domácích podmínkách uvařit rýži a pochutnat si na ní.

V úvodu zmíníme i přípravu rýže ze sáčku , ovšem z hlediska kvality se obvykle nemůže rovnat sypané uvařené rýži v hrnci či rýžovaru. Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte. Připravit rýži , aby se neslepila, nebyla tvrdá nebo se naopak nepřevařila, ale může být celkem kumšt.


Podívejte se, jak správně připravit dušenou rýži basmati podle video návodu foodblogerky Anny Grosmanové. Podívejte se jak správně připravit dušenou rýži basmati podle video návodu foodbloggerky Anny Grosmanové. Rýži osmahnu na tuku, zaleju vodou, osolím, přidám koření dle Vašeho zvyku. Připravím si noviny, do kterých zabalím kastrol v kterém vařím rýži , pak zabalím do utěrky a vložím do igelitového sáčku a dám do peřin a dobře zakreju. Tématické fráze: jak se vaří rýže ryze recepty jak uvařit rýži ryze jak varit rýži jak dlouho varit ryzi ryze recept jak dlouho se vaří rýže jak se dlouho vaří rýže jak uvařit rýži bez sáčků recepty z rýže priprava ryze recept ryze recept na rýži recepty rýže jak varit ryzi basmati recept na vařenou rýži jak vařit rýži v rýžovaru jak spravně uvařit.


V tomto článku se dozvíte jak uvařit rýži v rýžovaru, abyste už nikdy nemuseli bojovat s připálenými hrnci a nedovařenou rýží. Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži. Většina rýžovarů udržuje rýži po uvaření teplou.


Rýži v plastovém sáčku nedoporučuji z několika důvodů: Je problém rýži v sáčku dostatečně osolit. Proto vodu, ve které se rýže vaří solíte více, i když se to rýže v samotném pytlíku dotkne jen málo. Pytlík s rýží je po vyndání horký, ale jelikož chcete rýži rovnou po uvaření podávat, můžete se opařit. Pojďme se dohodnout, že rýži v sáčku už si NIKDY neuvaříte.


Opravdu chcete jíst rýži s příchutí plastu?

Navíc plasty jsou stabilní do °C. Rýži natural můžete vařit i bez namáčení v tlakovém hrnci. Opláchněte, zalijte studenou vodou. Na jeden hrnek rýže hrnky vody. Osolte a vařte na mírném plaměni asi minut.


Návod často bývá na obalu. Důkladně opláchněte pod studenou vodou. Poradíme vám, jak správně uvařit rýži , aby vám i všem vašim návštěvám skutečně chutnala.


A to třeba i těm z Asie! V první řadě je důležité koupit kvalitní rýži. Velmi chutná je například jasmínová nebo basmati.


Máte-li na výběr, kupujte raději rýži volně sypanou a nikoli tu v sáčku. Zkuste obměnit přípravu rýže a vyzkoušejte rýži se zeleninou, která je lákavá i napohled. Já pokud chci uvařit sypkou rýži , tak si vždycky kupuju rýži v sáčcích od Vitany.


Vždy když vařím rýži , je jedno zda je v sáčku či nikoliv se mě rozvaří. Dám vařit dostatečné množství vody, nejméně litru. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí, ještě za horka ji napěchujeme do mikrotenového sáčku , vytvarujeme natěsno do tvaru knedlíku a necháme vystydnout.


Následně vložíme do ledničky a ponecháme v ní do druhého dne. Při použití pak odstraníme sáček, nakrájíme na kolečka jako knedlík a knedlíky ohřejeme na pařáku. Ne červenou krabičku ale modrou. Vaří se po vložení do vody přesně minut, nikdy není rozvařená a je vždycky sypká.


S tou červenou dobré zkušenosti nemám, vždycky byla tvrdá nebo zase moc měkká a rozvařená. Ta doba vlnění je různá typ od typu ( jak od typu trouby, tak od typu rýže).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky