čtvrtek 18. května 2017

Pečení chleba v keramické formě

V keramické formě na pečení chleba zase máte jistotu, že teplo bude rozváděno po celé ploše formy. Keramické formy jsou velmi odolné a mají dlouhou životnost. Pozor si ale musíte dát na tepelné šoky, které by mohly keramickou formu na chleba poškodit.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s pečením chleba v keramické chlebové fotmě? Spodní část je poglazurovaná i zevnítř, horní víko má glazuru jen z vnější strany.

Pokaždé se mi chleba na plechu rozplácl. Nebyla to úplná placka, ale takový chleborohlík :-) Tak jsem dostala formu na chleba. Díky keramické formě na pečení chleba Emile Henry v červeně granátové barvě přesune malé pařížské pekařství přímo k vám domů. Záruka let na výrobní vady.


Vak na chleba poslouží ke správnému uchování chleba. Ten v ní zůstane déle čerstvý a měkký. Doporučená teplota pro skladování chleba je až °C a stále platí recept našich babiček a prababiček: uchovávat chléb v čisté utěrce nebo plátěném vaku na chleba.

Tento způsob totiž umožňuje chlebu dýchat. Pečení jde provádět prakticky v čemkoliv. Ovšem stále nejoblíbenější jsou keramické formy na pečení. Populární keramické formy na pečení. Jejich oblíbenost spočívá hlavně v jejich typickém vzhledu, který je na vyšší úrovni než u jiných typů materiálů.


Když se mi dostala do ruky tahle forma na pečení chleba v troubě, byla jsem trochu skeptická. Přiznám se, moc jsem nevěřila, že bude nějak zázračně fungovat. Možná i proto jsem ji chtěla vyzkoušet a přesvědčit se o opaku.


Největší naděje jsem dávala pizze (zase ta pizza!!!), ta je pořád v normální troubě dost hrozná. Tato forma patří k základnímu vybavení kuchyně! Forma na pečení - Hnědá. V této formě můžete péci buchty, chleba nebo nákypy. Ale i tak mělo kovářské pečení úspěch.


Popravdě řečeno, když se tomu dá péče, tak se chleba v peci upeče líp, protože je tam vyšší teplota, ale nějaký zásadní rozdíl v chuti tomu ta pec nedá. Myslel jsem si že ano, ale nestalo se.

Díky hranaté keramické formě na pečení chleba Emile Henry v černé pepřové barvě přesune malé pařížské pekařství přímo k vám domů. Jakou vybrat formu na pečení chleba. Naše babičky měly rády formy hliněné, skleněné nebo keramické. Mají krásné tvary a chleba v nich vypadá naprosto dokonale.


Vždy je důležité, aby forma byla důkladně vymazaná. Vybírat si můžete formy kulaté, oválné nebo hranaté. Keramická forma na pečení chleba je vyrobena z kvalitního přírodního materiálu. Vnitřní povrch je glazurovaný. Ve formě můžete připravovat i maso, zeleninu a jiné pokrmy, které si zachovávají vitamíny i minerální látky.


Kromě pečení mnoha druhů chleba a přípravy těsta nabízí i dodatečné nastavení barvy a typu kůrky, variabilní velikosti bochníku i přípravu džemů a marmelád. Objednejte dnes za super ceny. Tématické fráze: chleba peceny ve forme recept chléb peceny ve forme chleba pečený ve formě recept na žitný chléb pečeny v troubě chlaba domacidomaci peceny ve forme chléb pečený ve formě recept pšeničnožitný pečení chleba pečení chleba ve formě recept peceni chleba ve forme zitny chleba pečený v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky