úterý 30. května 2017

Bělení prádla kypřícím práškem

Nemusíte mít strach, že byste z prádla ocet cítili. Jakmile prádlo uschne, nebude vůbec cítit a navíc bude pěkně vybělené. Prášek do pečiva vám taktéž pomůže prádlo vybělit. Namočte zašedlé prádlo do vody s jedním práškem do pečiva a nechte odstát. Následně vyperte v pračce na vyšší.


Dá se však použít na mnoho věcí, což mnoho hospodyněk činí, ale je tolik možností, že si vybere každý a všechny tř. Kypřící prášek je dobrý pomocník a hlavně levnější, než drahé prostředky na bělení. Osobně ho používám nejen občas do pračky, ale skvělě funguje při praní záclon, jsou pak bělejší. Záclony namočín přes noc do kýble s vodou, kam přidám jeden sáček kypřícího prášku, druhý den stačí jen běžně.


Skvělý pomocník při bělení prádla je jedlá soda nebo kypřicí prášek. Pravidelné užívání jedlé sody během praní zajistí, že vaše prádlo bude udržovat přirozeně bílou barvu. Stačí nasypat sáček přímo do bubnu spolu s práškem na praní, pak už jen stačí zapnout pračku tak, jak jste zvyklí. Pomáhá hlubšímu proprání běžným práškem při praní a to vše při dávkování nižším ve srovnání s ostatními bělicími přípravky.


Navíc zanechá svěží vůni. Všechny informace o produktu Bělidlo, změkčovadlo, škrob Savo Perex parfémovaný přípravek pro předpírání a bělení prádla Svěží vůně l, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Savo Perex parfémovaný přípravek pro předpírání a bělení prádla Svěží vůně l. Prach stírejte pomocí mokrého hadru, který jste posypali kypřícím práškem. Pak znovu, suchým hadrem.


Znečištěné nádobí čistěte octem a vodou v poměru 1:1. Do litru vody přidejte půl šálku octa a půl šálku jedlé sody. Bílý ocet totiž pomůže i při praní, na bělení a také změkčení prádla je skvělý.


Přidává se místo aviváže. Praní při vysokých teplotách. V kombinaci s opravdu kvalitním pracím práškem či gelem pak prádlo získá zase svou původní. Dobré odpoledne, mám docela zaprané plíny (uklízecí ), můžete mi prosím poradit, jak je vybělit?


A pokud bych třeba přidala utěrku s barevným proužkem, jak by při bělení dopadla ta? Bílé prádlo by se mělo prát minimálně na °C, pokud to výrobce neuvádí na visačce jinak. Pokud pračku ládujete až do okamžiku, kdy už se do ní nevejde ani ponožka, pak je příčina vašeho zapraného prádla právě odhalena.


S kypřícím ne,ale kdysi jsem bělila jedlou sodou a musim říct,že to byla bomba zuby mi přišli okamžitě bělejší. Je to trochu drsnější na dásně,jako pak si nakapat na to citron tak by to určitě dost pálilo. Je to hodně jakoby drsný-že máš tu pusu jako rozežranou.


Díky prášku do pečiva odstraníte těžce vypratelné skvrny od trávy, borůvek, čaje či kávy, a dokonce i mastné fleky: stačí, když nečistotu potřete kypřicím práškem s trochou teplé vody a necháte minut působit. Směs pak z prádla normálně vyperete nebo vymácháte. Působí i při nižších teplotách, ochrana a dlouhodobá životnost prádla i zařízení byly ověřeny v profesionálních prádelnách. Do praček se zásobníkem na bělicí prostředek nalijte. Podobné riziko hrozí při bělení kypřícím práškem či popelem (i to jsme schopni podstoupit pro zářivý úsměv).


Jednotlivé krystalky pak zuby obrušují a povrch je sice krásně bílý, ale stává se náchylnějším k tvorbě kazu, k prasknutí i ulomení. Ocet je nenahraditelný pomocník a funguje i na zatuchlé prádlo. Osvědčil se mnoha lidem. Podobně jako u varianty s kypřícím práškem stačí dát prádlo běžně prát, ale do přihrádky na prací prášek ještě přilijte ocet. Někdo radí jeden hrnek, někteří tam nalijí i půl lahve.


Taktéž půl hrnku sody a krátký prací program bez prádla zbaví pračku zápachu, odmastí ji a vyčistí od usazenin. Lázeň ze sody a vody platí na velmi znečištěné prádlo, mastné skvrny, skvrny od krve. Nechejte prádlo namočené nejlépe přes noc a pak normálně vyperte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky