čtvrtek 18. května 2017

Popáleniny domácí léčba

Neaplikujte na kůži žádné masti, gely, spreje, zásypy a další přípravky, lékaři sami uznají za vhodné, jaká léčba bude nejlepší Článek vznikl ve spolupráci s nestátní neziskovou organizací Popálky , která pomáhá lidem po popáleninovém úrazu a jejich blízkým vyrovnat se s následky úrazu a vrátit se co nejdříve zpátky k aktivnímu životu. Nezávažné povrchové popáleniny , které nevyžadují lékařský zásah, chlaďte co nejdéle. Poté použijte speciální náplast na popáleniny z vaší domácí lékárničky - zamezí infekci a bude ránu zvlhčovat. Rozlišujeme popáleniny prvního, druhého, třetího a čtvrtého stupně: V případě popálenin prvního stupně je kůže pouze zarudlá, mohou se objevit tmavší červené skvrnky, postižené místo může lehce opuchnout – důležité ale je, že je zasažena pouze svrchní, vnější část pokožky. Záleží na stavu pacienta, rozsahu a hloubky popálení atd.


V zásadě platí, že pouze malé popáleniny mohou být ošetřeny ambulantně. Velice účinnou léčbou, kterou může pacient sám ihned započít, je chladit místo poškození čistou vodu či fyziologickým roztokem. Kůže je červen, citlivá a může se objevit otok. Takové poranění můžete ošetřit sami, pokud postižená oblast není větší než plocha dlaně a není na obličeji nebo genitálu. Domácí léčba popálenin První pomoc, masti, obklady, bylinné šťávy, oleje.


Rychlá pomoc při malém popálení: ošetřete postižené místo kouskem másla. Jak ošetřit popáleninu. Menší popáleniny lze vyléčit bez zásahu lékaře, ale vážnější popáleniny vyžadují speciální péči, aby pacient nedostal infekci a zmírnily se jizvy. Popáleniny jsou častým, ale velmi bolestivým zraněním. Když poškození pronikne do některé ze spodních vrstev, jedná se o. Ohrožené jsou ale i děti, které například chtějí pomáhat rodičům v kuchyni a něco na sebe převrhnou nebo prostě stáhnou ze stolu s horkým jídlem ubrus.


Pokud zasažená plocha kůže není příliš velká, léčba je relativně jednoduchá a může probíhat v domácích podmínkách. Vždy ale je nutno používat selský. Je důležité si uvědomit, že doma lze ošetřit pouze spálení nebo stupně. Je-li poškození popálenin dostatečně silné nebo poškozeno většinou kůže, domácí léčba není přijatelná a může nejen poškodit lidské zdraví, ale také vést k vážným následkům.


Vezměme si stručně hlavní typy a stupně popálenin. Mnoho lidí zažilo popáleniny z osobní zkušenosti. Bohužel však mnoho lidí neví, co dělat po jejich výskytu.


Můžete popálit několika způsoby, proto je můžete rozdělit na několik typů: 1. Tepelné hoření - vyskytuje se působením páry, ohně, horké kapaliny na lidskou. Co na popáleniny by měli znát ze všeho nejvíc rodiče malých dětí. Ještě důležitější je však popáleninám v domácnostech předcházet. Poskytnutí správné první pomoci popáleným dospělým a dětem je velmi důležité. Včas provedená opatření mohou zmírnit hloubku poškození a zabránit popáleninovému šoku.


Podle stupně poškození povrchu těla lze rozdělit popáleniny do skupin, které stanoví následnou první pomoc a léčbu poranění. Všechny popáleniny a opařeniny se velmi dlouho hojí – na poškozených místech se musí vyhojit stará tkáň a narůst nová – obecně se jedná o velmi bolestivé poranění. Při hlubokých popáleninách je nutná léčba chirurgická, při které se snese mrtvá kůže(nekrektomie) a přiloží se štěp kůže z jiného místa na těle (autotransplantace). Hluboké popáleniny zanechávají následky v podobě jizev a následných psychických traumat. Jejich léčba je dlouhodobá a zahrnuje rehabilitaci jak.


Ahojky věříte bylinkám? Přečtěte si další informace o popáleninách u dětí - jaké jsou jejich typy, příčiny a způsob, jakým mohou být léčeni z domova. Chemické popáleniny jsou často způsobeny výrobky pro domácnost, které jsou vysoce zásadité nebo kyselé. Mohou se objevit kdekoli na kůži, včetně obličeje, očí, rukou a pokožky hlavy. Některé chemické popáleniny způsobují zjizvení.


Podívejte se na obrázky chemického vypalování a dozvědět se více o léčbě chemickým spálením. Burns: domácí léčba účinnými prostředky. Pod vlivem chemických látek nebo vysokých teplot dochází k poranění kůže. Ale co dělat po jejich vzn. Nicméně, mnoho lidí neví, že to je nejen možné, ale povzbuzen tradiční medicíně.


A to vše nevědomost vede lidi, aby dělali takové kroky, alespoň ne poškodit oběť, stejně jako maximum - může zkomplikovat další ošetření popálenin. Středně silně spálená pokožka – bolestivější než první typ. Pokožka je oteklá, červená, na dotek horká.


Ať už se jedná o popáleniny či drobná říznutí či škrábance je dobré hojení nepodceňovat a předcházet tak vzniku nevzhledných jizev, kterých se pak jen obtížně a nákladně zbavujeme. Léčba je delší, trvá přibližně dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky