čtvrtek 16. listopadu 2017

Kokosový olej smažení

Pokud použijete pro úpravy zatepla (týká se to hlavně smažení , tedy úprav při hodně vysokých teplotách) olej , který se svým složením hodí jen pro studenou kuchyni, rychle se přepálí. Nejenže to cítíte, ale v oleji vznikají pro zdraví nežádoucí látky, takže je lepší jej nekonzumovat. Navíc tím nemusíte znehodnotit jen olej , ale i upravovanou potravinu nebo pokrm.


Bezhlavé používání oliváče i při smažení však není rozhodně příznivé pro naše zdraví ani peněženku. Kouřový bod extra panenského oleje je totiž okolo 1stupňů a při zahřívání na vyšší teploty se přepaluje. Tento olej zažil před několika lety velký boom.


Rafinovaný kokosový olej vydrží teplotu až kolem 2°C, zatímco nefiltrovaný (panenský) kokosový olej má kouřový bod kolem těch 1°C. Potraviny vhodné pro smažení na kokosovém oleji. Tento seznam je skoro nekonečný, protože nerafinovaný kokosový olej je přírodní tuk vhodný pro smažení. Pokud nás cena nebo chuť nepustí, tak i rafinovaný olej určený na smažení a fritování, například rafinovaný olivový, kokosový nebo řepkový olej , případně rafinovaný olej vyrobený ze speciálně vyšlechtěné slunečnice, který snese vyšší bod přepálení.


Při krátkém pečení ryb je možné použít i máslo. Z hlediska stability za vysokých teplot je nejlepší volbou kokosový olej. Je z více než tvořen nasycenými mastnými kyselinami, díky kterým je velmi stabilní při vaření a smažení. Při pokojové teplotě tento olej tuhne a má extrémně dlouhou dobu trvanlivosti (měsíce až roky).


Ale pravda je, že záleží na tom, o jaký olej se jedná, jestli je kvalitní. Nejvíce se mi osvědčil tenhle co mám doma. Správný olej na smažení musí splňovat jednu hlavní podmínku – schopnost snášet vysoké teploty.


Kokosový olej smažení

To však neznamená, že je třeba spokojit se s levnými rafinovanými oleji prodávanými v běžných obchodech. Poradíme vám, jak vybrat kvalitní za studena lisovaný olej , který můžete používat na smažení a pečení. Kokosový olej a jeho použití.


Odolá velmi vysokým teplotám, a proto se nepřepaluje. Použít ho můžete také na. Použijte k tomu bio kokosový olej. Je to stejné jako čistý je“ řekla epidemioložka na přednášce na Freiburské univerzitě v Německu, kde též působí.


I námi oslovení čeští odborníci potvrzují, že tento olej s. Ano, má vyšší kouřový bod než např. Díky nasyceným mastným kyselinám lze kokosový olej užívat ve studené i teplé kuchyni, hodí se na vaření, pečení i smažení (nepřepaluje se). Dodává pokrmům jedinečnou exotickou vůni. Užitečné informace o kokosovém oleji.


V rámci marketingu, který se kolem kokosového oleje šíří, se dozvíte, že kokosový olej je vysoce tepelně stabilní a je vhodný ke smažení a jiným tepelným úpravám. Co se týče panenského kokosového oleje, není to až tak úplně pravda. Je ideální tak é pro použití v kosmetice, například na přípravu kr é mů nebo zubní pasty. Extra panenský kokosový olej ve spreji 200ml.


Zapomeňte na umaštěné pomůcky a zbytečně velké množství oleje. S extra panenským kokosovým olejem ve spreji je vaření snadnější a zdravější. Pro každý typ péče je dobré použít nezpracovaný, přírodní olej , protože neobsahuje žádné přídavné látky. Obsažené mastné kyseliny, minerály a kyselina laurová tvoří základ pečujícího účinku, který má.


Přestože všichni odborníci zastávají názor, že kokosový tuk bychom měli konzumovat raději jen výjimečně, stále se objevují články, které vyzdvihují jeho pozitivní účinky na zdraví a nazývají ho všelékem. Pro srovnání - olivový olej má kouřový bod max. C, ghee právě kolem 255°C.


Z tohoto pohledu tak patří rýžový olej mezi ty nejvhodnější oleje na smažení a fritování, kdy je nutné použít vyšších teplot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky