středa 15. listopadu 2017

Druhy sushi

Znáte základní druhy sushi ? Od maki až po oshizushi - základní druhy sushi. Pokud jste zrovna nevyrůstali v Japonsku nebo si neužívali sushi už od dětství, v sushi menu se můžete snadno ztratit. Připravili jsme pro vás přehle ve kterém si připomeneme základní druhy sushi.


Nejzákladnější podobou maki sushi je hosomaki - klasická tenká rolka obalená v nori řase, plněná rýží a jednou základní ingrediencí dle volby.

Maki můžeme rozdělit např. Druhy sushi Je jedno z nejznámějších japonských jídel. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrovou rybu s rýži, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální octovou omáčkou sushi su připravenou k tomuto účelu. Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.


Ačkoli to, co se liší, jsou složky, které ji tvoří. Níže vám ukážeme různé druhy sushi , které jistě objasní vaše nápady.

Patříte k milovníkům sushi ? Nedali byste na sushi dopustit? Pak pravděpodobně znáte všechny druhy sushi , které na světě existují. Pokud neznáte všechny druhy sushi , pojďme to napravit! Někteří lidé jedou do Japonska právě proto, že chtějí ochutnat.


Jaké základní druhy sushi existují? V Japonsku je nejoblíbenějším druhem sushi. Nigiri sushi , ač na to na první pohled nevypadá, je nejobtížnější na přípravu. Rolka se pak krájí na menší kolečka.


Mezi další druhy sushi se řadí sashimi, což je pokrm ze syrových ryb naaranžovaných na talíři. Temaki sushi , to je kornoutek z mořské řasy plněný rýži a surovinou dle Vašeho výběru. Chirashi sushi , se skládá z vrstvy okyselené rýže, na kterou se kladou ryby, zelenina, vejce aj. Suši ( sushi , japonsky 寿司) je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně.


Mezi některými druhy jsou rozdíly velké, mezi jinými spíše nepatrné. My vám teď představíme ty nejběžnější druhy sushi , abyste šli při jeho objednávání najisto a nemuseli se bát, co vám to nakonec přistane na talíři.

Má tvar rolky, která je plněná rýží, rybou a zeleninou, obalená je mořskou řasou Nori. Vyznat se v nich všech by zabralo spoustu času. U nás si ale lidé stejně oblíbili jich jen několik klasických.


Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů je dozajista maki sushi. V japonštině znamená maki rolka či něco srolovaného. Sushi je mnoho druhů a provedení. Tyto sushi jsou poměrně velké.


Jejich šířka a tloušťka mohou dosahovat centimetrů. Tam jsou také druhy sushi volal role (v ruštině- tenké válce). Tento druh zahrnuje sushi hosomaki. Jsou malé a mají válcovitý tvar, a kromě chrysomů jsou také pokryty nori.


Klasické Japonské druhy sushi v sobě mají dokonalé vyvážení chutí, které se navzájem doplňují a to je celá podstata kvalitního sushi pokrmu. Pojďme se nyní blíže podívat na jednotlivé druhy sushi. Podávejte s wasabi a sojovou omáčkou (v omáčce se sushi nemáchá, ale jen lehce namočí). Wasabi si můžete rozmíchat v sojovce, ale doporučuji spíše každé zvlášť. Sousta sushi se prokládají nakládaným zázvorem, který působí jako neutralizátor chuti, by se vám různé druhy v ústech „nemíchaly“.


I přesto, že existuje mnoho způsobů, jak ho připravit, japonské sushi ctí tradici. Správně připravená japonská klasika je barevná a založená na tom, že se chutě nepřebíjí. Naopak se skvěle doplňují a pravě v tom je kouzlo tradiční japonské pochoutky. Poradíme vám, jak rozlišovat jednotlivé základní druhy sushi ? Mám pocit, že se sushi je to jako s ústřicemi. Počáteční obava je vystřídána buď absolutním nezájmem znovu ochutnat a nebo láskou na celý život.


Můj případ je definitivně ten druhý, vlastně u obojího ze zmíněných pochoutek. Krátkou historii a teorii se dočtete na netu všude.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky