úterý 7. listopadu 2017

Krutony z rohlíků

Jak udělat krutony z rohlíků recepty, které budete milovat. Keď mám veľa starého chleba spravím si do zásoby a dám do mrazáku. Krutóny milujem do cesnačky a do takmer všetkých krémových polievok.


Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Chlebové krutony a krutony z bílého pečiva … Doplněk polévek a salátů. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat.


Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku. Nejnovější Nejpopulárnější. Tématické fráze: krutony z rohlíků opečený rohlík krutonky z rohlíku pivní rohlíky od hrušky opečené rohlíky rohlík mama mia krutonky z rohlíků recept krutony z rohlíku recept recepty z rohlíku pivní rohlíky od l. Recepty Vyprošťovací česnečka s kroupami.

Na stůl pak přidejte nasucho upečené krutony z chleba nebo rohlíků , do polévky můžete přidat i ztracené vejce. Připravte je z toastového chleba - bílého nebo celozrnného. Hodí se také francouzské bagety nebo obyčejné rohlíky. Pečivo nakrájejte na drobné kostičky a dejte na plech.


Vložte do trouby vyhřáté na 2°C a opékejte dokřupava, dozlatova. Vyndejte z trouby, lehce osolte a přidejte kousek másla. Rožky nakrájame na kocky,polejeme olejom a okorenime uvedenými koreninami. Rukami poprehadzujeme,aby sa koreniny dostali všade.


Ja korením tak medzi prsty,keby ho bolo príliš veľa,zanikne chuť polievky. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout. Vyhazujete staré pečivo?


Rohlíky, housky, žemle, bagety a chleba v našich domácnostech putují nejčastěji do odpadkových košů (spolu s výrobky, které nemají příliš dlouhou trvanlivost – tedy mlékem, mléčnými produkty, uzeninou, ovocem a zeleninou). Pizza z rohlíků - recept: Recept mám od babičky. Velice mě zaujalo těsto z rohlíků , a proto jsem ho zkusila.

A je to opravdu moc dobré. Lze dobře využít i starší pečivo. Postup přípravy receptu. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, za stálého míchání přilijeme mlé. Nastrouháme sýr a nivu, smícháme v poměru 4:1.


Z rohlíků (lepší jsou včerejší) odřízneme tenoučkou vrchní a spodní kůrku, pak je podélně a příčně rozkrojíme. Získáme čtvrtky rohlíků , které mají z obou stran vnitřek. V kastrolu na sádle lehce zpěníme na klínky nakrájenou cibuli. Zalejeme vodou, přidáme sůl, pepř, a rozdrobenou masovou kostku. Tématické fráze: krutonky z rohlíků fialove fazolky fialové fazolové lusky fazolky fialové fialové fazolky recepty jak se dělá fialová barva fialové fazole fazolové lusky fialové krutonky fazolové lusky se slaninou pohlreich fialove lusky fazolky polraich opecene krutonky opečené krutony jak udelat fialovou barvu fialové.


Z uvedené dávky surovin připravíte ks rohlíků , samozřejmě závisí to na velikosti jednoho rohlíku. Pokud se pustíte do pečení tak jako já, určitě neolitujete. Jsou jemné, nadýchané a měkoučké. Ta vůně při pečení domácího pečiva je neskutečná.


Já stále když peču nějaké pečivo, voní to až na konci ulice. Zdravá, chutná, nenáročná na přípravu, ale co víc si můžeme přát, jak tento luxusní recept na dýňovou polévku. Pokud ještě nevíte co vypěstovat ve vlastní zahradě, doporučuji tuto zeleninu, kterou si zamilujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky