pátek 17. listopadu 2017

Jak vyčistit textilní sedačku

Tak tenhle dotaz dostávám od spousty čtenářů tohoto magazínu. Jakým způsobem sedačku vyčistit ručně a jaké pomůcky a čistící prostředky k tomu použít? Jaké hrozí riziko při ručním čištění čalounění a kdy je lepší použít strojní čištění?


To vše se dozvíte v článku. Také neustále řešíte, jak vyčistit koženou, koženkovou nebo látkovou sedačku ?

Skvrny od čokolády, umělecká díla, vylité víno, ale i běžná špína. Někdy jde o heroický výkon, ale zvládnout se to dá. Které čistící přípravky použít na čištění, a které na impregnaci?


V tomto článku se dozvíte hlavní zásady při péči a údržbě o čalounění z kůže. Sedací soupravy by se měly odborně čistit jednou až dvakrát ročně. V případě alergiků a astmatiků, jimž dělají problémy prach, plísně a roztoči, nebo v bytech, kde jsou malé děti či domácí mazlíčci, by měla být frekvence častější,“ doporučuje Radana Havlíčková z firmy Clean Service. Zkuste metodu na skrytém místě a pokud zde nevznikne flek, vyleštěte tímto způsobem celou sedačku.


Než se vrhnete na kompletní gruntování obývacího pokoje, zjistěte si, jakým typem kůže je vaše sedací souprava čalouněná.

Jiné čisticí prostředky se hodí na pigmentovanou kůži, jiné na broušenou kůži (nubuk a velur), jiné na anilinové nebo semi-anilinové kůže a zcela jiné na. Děti, domácí mazlíčci, ale i nevinné posezení u televize jsou mnohdy častým zdrojem skvrn. A tak i navzdory naší ostražitosti, vzniknout na sedačce fleky. Nemusíte však panikařit, vsaďte raději na babské rady a recepty.


Zašlou čalouněnou sedačku můžete v první řadě vyčistit směsí z peroxidu vodíku, čerstvé citronové šťávy a jedlé sody. V každém případě ale toto domácí čistidlo nenanášejte na čalounění s nestálými barvami , neboť by mohlo dojít k jeho zesvětlení. Jaké čistící a impregnační prostředky vybrat a jaké pomůcky k čištění a impregnaci sedaček z ekokůže použít?


Chytré rady, jak nejlépe vyčistit gauč Gauče a sedací soupravy v domácnostech velmi trpí. Zvláště, máte-li děti, zvířata nebo partnera, který na nich tráví většinu dne. Aby si kožené i textilní potahy dlouho ponechaly svůj atraktivní vzhled a příjemné vlastnosti na dotyk, musí být chráněny před přímým slunečním zářením, teplem od topení a vlhkostí. Kromě toho je potřeba o nábytek správně a pravidelně pečovat.


Když sedačku s látkovým potahem každý. Jak pečovat o sedačku ? Máme rok starou sedačku se sundavacími potahy. Bohužel nejsou označeny symboly čištění a prodavačka mi taky nedokázala říct, jak je udržovat.


Jde to jednoduše a levně. Látková sedadla patří v automobilech k těm nejrozšířenějším.

Na rozdíl od těch kožených jsou levnější, v létě se zbytečně nerozpalují a pes vám je nepoškrábe. Připravíme si vhodnou nádobu, ve které budeme předmět z alpaky čistit. Smícháme lžíce soli, balíček kypřícího prášku do pečiva a přidáme litr mýdlového roztoku (rozpusťte kousek mýdla v horké vodě).


Koberce, kobercové předložky, textilní pelíšky domácích mazlíčků hustě posypeme jedlou sodou, necháme několik hodin působit a nakonec vysajeme vysavačem nebo vyklepáme. Stejný postup lze aplikovat i na sedačku v obýváku nebo čalounění v autě. Nejjednodušším způsobem, jak sedačku vyčistit , je použít vodu s trochou přípravku či pracího prostředku.


V takovém případě vám ale nezbývá nic jiného, než před sedačku pokleknout s kartáčem a pustit se do drhnutí. Sedačku sice vyčistíte, ale počítejte s tím, že vám bude schnout minimálně dva dny. Diskuse - Pes, děti nebo manžel s večeří a vaše sedačka za chvilku ztratí svůj lesk a čistotu.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Můžete zakoupit některý z dostupných čističů skvrn od propisek a inkoustových tužek nebo. Existuje několik babských ra jak odstranit propisku z oblečení pomocí přípravků. Kožené sedačky vnáší do našich domovů kouzlo elegance, péče o ně a jejich čištění však mnohé od luxusních kožených sedaček odradí: poradíme, jak vyčistit kůži snadno doma. Koženou sedačku bohužel nestačí jen otřít vlhkým hadříkem.


Stejně tak obyčejné čisticí přípravky mohou kůži nenávratně zničit, vyvarujte se všech. Kožený nábytek vyžaduje zvláštní způsoby péče. Využijte při čištění vaší kožené sedačky tipy níže. V tomto krátkém videu si ukážeme, jak s obyčejnou vrtačkou a správným kartáčkem můžete čalounění a koberečky vyčistit během chvilky.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky