úterý 14. listopadu 2017

Sklokeramická deska hliníkové nádobí

Na klasické sklokeramice můžete použít stejné, jako na litině, tedy všechno. Hliníkové nádobí někdy dělá stopy, které jdou umýt, musí být pěkně rovné dno. Nemusí jít nutně o vadu nádobí samotného, stačí když se například po návratu z dovolené položí na desku hrnec, který má na dně přilepené zrnko patřičně tvrdého křemičitého písku. Ovšem pozor, šrábanec lze snadno zaměnit s vlasovou prasklinou, v těchto. Ujistěte se, že je nádobí suché a čisté.


Posouváním drsného nádobí po desce dojde k poškrábání.

Pokud dojde k přetečení jídla na desku, okamžitě je odstraňte. Zabráníte tak poškození desky. Co se týká odření, jasně že není dobrý hliníkové nádobí , ale v tom už snad moc nikdo nevaří. Těžká litina by mohla poškrábat , ale běžné nerezové nádobí je úplně v pohodě. O prasknutí jsem neslyšela, to by musel být asi hodně silný náraz, aby to ruplo.


Re: Poškozená sklokeramická deska. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.


Nedoporučuje se nádobí hliníkové , pro jeho negativní vlastnosti, jako je rychlý a tím pádem nestejnoměrný ohřev, deska se musí kvůli skvrnám častěji čistit.

Jediné, co se může pokazit je varná deska. Ne však nádobí , které není zdrojem indukce, ale pouze nosičem elektromagnetického vodiče. Navíc je možné indukční nádobí používat i na ostatních druzích sporáků, jakými je například sklokeramická varná deska , či plynový sporák. Vaření pak bude navíc úspornější a. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se neohřívá nejprve plotýnka a od ní dno nádoby.


Tady je třeba mít se na pozoru, vařič ohřívá pouze nádobí s obsahem železa, staré hliníkové , teflonové, nerezové nebo skleněné nádobí vám bude na indukční desce k ničemu. Pokud přiložíte ke dnu nádoby magnet a ten tam drží, dokáže indukční deska vaše nádobí zahřát. Případně hledejte na výrobku symbol indukce. Fungují tedy všechny hrnce a pánve na indukční varné desce? Krátká odpověď na tuto otázku je, bohužel ne.


Indukční varná deska funguje jen s indukčním nádobím. Sklokeramické varné desky. Mezi nejběžnější typy patří čtyřplotýnková sklokeramická deska , která nabízí dostatečnou plochu pro přípravu i více jídel zároveň a hodí se do vícečlenné domácnosti. Kompromisem mezi variantami se dvěma a čtyřmi plotýnkami je tříplotýnková. Jde o elektrické zařízení, které zajišťuje pohodlné vaření i snadnou údržbu.


Tento symbol zmizí, jakmile na plotýnku vložíte správné nádobí. Stačí, aby vám na ni spadl kousek jídla. Povrch vypadá moc hezky a jednoduše se ovládá, ale při jeho čištění musíte být velmi opatrní.


Zjistěte, jak varnou desku dobře vyčistit, aniž byste jí ublížili.

U běžné sklokeramické desky s ohřevem pomocí topné spirály se nejdříve ohřívá plotýnka, která pak předává teplo nádobí. Pokud nechcete nádobí obměňovat, jsou východiskem kombinované varné desky, které kombinují indukci a elektrickou spirálu jako u sklokeramické desky, obvykle v poměru plotýnek dva ku dvěma. Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Rychlé čištění: Nosiče nádobí lze snadno sundat a umýt v myčce nádobí.


Varná deska bude vypadat pořád jako nová. Varná zóna Vario Chytrá domácnost Aktuálně dostupné ve vybraných zemích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky