Na klasické sklokeramice můžete použít stejné, jako na litině, tedy všechno. Hliníkové nádobí někdy dělá stopy, které jdou umýt, musí být pěkně rovné dno. Nemusí jít nutně o vadu nádobí samotného, stačí když se například po návratu z dovolené položí na desku hrnec, který má na dně přilepené zrnko patřičně tvrdého křemičitého písku. Ovšem pozor, šrábanec lze snadno zaměnit s vlasovou prasklinou, v těchto. Ujistěte se, že je nádobí suché a čisté.
Posouváním drsného nádobí po desce dojde k poškrábání.
Pokud dojde k přetečení jídla na desku, okamžitě je odstraňte. Zabráníte tak poškození desky. Co se týká odření, jasně že není dobrý hliníkové nádobí , ale v tom už snad moc nikdo nevaří. Těžká litina by mohla poškrábat , ale běžné nerezové nádobí je úplně v pohodě. O prasknutí jsem neslyšela, to by musel být asi hodně silný náraz, aby to ruplo.
Re: Poškozená sklokeramická deska. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nedoporučuje se nádobí hliníkové , pro jeho negativní vlastnosti, jako je rychlý a tím pádem nestejnoměrný ohřev, deska se musí kvůli skvrnám častěji čistit.
Jediné, co se může pokazit je varná deska. Ne však nádobí , které není zdrojem indukce, ale pouze nosičem elektromagnetického vodiče. Navíc je možné indukční nádobí používat i na ostatních druzích sporáků, jakými je například sklokeramická varná deska , či plynový sporák. Vaření pak bude navíc úspornější a. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se neohřívá nejprve plotýnka a od ní dno nádoby.
Tady je třeba mít se na pozoru, vařič ohřívá pouze nádobí s obsahem železa, staré hliníkové , teflonové, nerezové nebo skleněné nádobí vám bude na indukční desce k ničemu. Pokud přiložíte ke dnu nádoby magnet a ten tam drží, dokáže indukční deska vaše nádobí zahřát. Případně hledejte na výrobku symbol indukce. Fungují tedy všechny hrnce a pánve na indukční varné desce? Krátká odpověď na tuto otázku je, bohužel ne.
Indukční varná deska funguje jen s indukčním nádobím. Sklokeramické varné desky. Mezi nejběžnější typy patří čtyřplotýnková sklokeramická deska , která nabízí dostatečnou plochu pro přípravu i více jídel zároveň a hodí se do vícečlenné domácnosti. Kompromisem mezi variantami se dvěma a čtyřmi plotýnkami je tříplotýnková. Jde o elektrické zařízení, které zajišťuje pohodlné vaření i snadnou údržbu.
Tento symbol zmizí, jakmile na plotýnku vložíte správné nádobí. Stačí, aby vám na ni spadl kousek jídla. Povrch vypadá moc hezky a jednoduše se ovládá, ale při jeho čištění musíte být velmi opatrní.
Zjistěte, jak varnou desku dobře vyčistit, aniž byste jí ublížili.
U běžné sklokeramické desky s ohřevem pomocí topné spirály se nejdříve ohřívá plotýnka, která pak předává teplo nádobí. Pokud nechcete nádobí obměňovat, jsou východiskem kombinované varné desky, které kombinují indukci a elektrickou spirálu jako u sklokeramické desky, obvykle v poměru plotýnek dva ku dvěma. Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Rychlé čištění: Nosiče nádobí lze snadno sundat a umýt v myčce nádobí.
Varná deska bude vypadat pořád jako nová. Varná zóna Vario Chytrá domácnost Aktuálně dostupné ve vybraných zemích.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.